Hoppa till sidans innehåll

Hanna sexa i sprinten

11 MAR 2022 18:24
Hanna Öberg blev bästa svenska som sexa i fredagens sprint i Otepää efter en bom, medan Elvira Öberg missade två skott och hamnade på åttonde plats. Fransyskan Julia Simon tog sin fjärde världscupseger.

 
  • Skapad: 11 MAR 2022 18:24

Hanna Öberg missade det allra första skottet i det liggande skyttet men satte resten och lämnade vallen på 17:e plats, en knapp halvminut från täten. På mellanrundan avancerade hon sex placeringar och lyckades sedan nolla i stående. Tack vare det gick Hanna ut på slutvarvet som sexa och höll placeringen in i mål, 23 sekunder bakom Julia Simon från Frankrike. Det var ännu ett stabilt lopp av 26-åringen från Piteå som hade 11:e åktid sammanlagt, 23 sekunder långsammare än fransyskan Justine Braisaz-Bouchet.

På det första varvet var Elvira Öberg näst snabbast, men åkte på två bom i det liggande skyttet. Hon klättrade ändå 15 placeringar till 23:e plats på mellanrundan och tog dessutom revansch med fem fullträffar i stående. Det gjorde att Elvira klättrade vidare till 14:e plats och plockade sedan ytterligare sex placeringar med tredje åktid på slutvarvet till åttonde plats i mål, 10 sekunder bakom Hanna med en bom mer. Däremot var hon 16 sekunder före storasyster i spåret med fjärde tid totalt, bara sju sekunder efter snabbaste åkare.

Mona Brorsson var snabbt tillbaka efter att ha varit sjuk i covid-19, men hade naturligt nog inte samma fart i spåret som tidigare. Däremot imponerade hon stort på vallen med fullt i båda skyttena. Mona låg på 30:e plats efter det liggande skyttet och avancerade nio placeringar efter samma fina resultat i stående. Hon hamnade till sist på 24:e plats i mål, 1,28 från segern - och i spåret var Mona 1,39 långsammare än Justine Braisaz-Bouchet.

Det blev tyvärr tre bom redan i det liggande skyttet för Stina Nilsson. Hon  fortsatte dessutom med ytterligare två missade skott i stående och lämnade vallen som 61:a, men avancerade nio placeringar på slutvarvet till 52:a plats i mål, drygt två minuter bakom segrande Julia Simon. Stina var sammanlagt 42 sekunder efter snabbaste åkare i spåret.

Linn Persson var nia på det första varvet, men missade två skott i liggande och åkte sedan på ytterligare tre straffrundor i det stående skyttet. Hon hamnade till sist på 61:a plats i mål, 11 sekunder bakom Stina. Däremot var hon en dryg sekund snabbare än landsmaninnan åkmässigt, totalt 40 sekunder långsammare än Justine Braisaz-Bouchet.

Precis som Linn åkte Johanna Skottheim på två bom i det liggande skyttet. Hon missade även ett skott i stående och fick nöja sig med 63:e plats i mål, tre sekunder bakom värmländskan. Johanna var totalt 1,38 efter snabbaste åkare i spåret, men fyra tiondelar före Mona - och dessutom sjua på skjutvallen efter två serier på 53 sekunder.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info