Hoppa till sidans innehåll

Ingela och Gabriel seniorsegrare i Swe Cup

08 JAN 2022 20:03
Under lördagen avgjordes säsongens tredje deltävling i Sverigecupen med spännande sprintdueller i Lima. Ingela Andersson och Gabriel Stegmayr vann bland seniorerna, båda efter starkt skytte.
  • Skapad: 08 JAN 2022 20:03

Damer 16/17

Precis som i Boden innan jul var det Astrid Karlstedt från Biathlon Östersund som tog hem segern, Hon följde upp fullt i det liggande skyttet med två bom i stående, men hade ändå en marginal på närmare en minut i mål till tvåan, Elsa Brandt från Ornäs som också missade två skott. Det gjorde även SK Bores Julia Björn som grejade tredjeplatsen med knappt två sekunder tillgodo på Ida Backén från Sveg som alltså hamnade strax utanför prispallen, efter sammanlagt tre bom.

Herrar 16/17

Martin Höiby från OK Landehof åkte på tre bom i liggande och ytterligare en i det stående skyttet, men var klart snabbast i spåret och tog också sin andra sprintseger för säsongen. Han var en halvminut före Ornäsåkaren Gustav Ejnarsson som blev tvåa efter två missade skott, medan Filip Eriksson från SK Bore kom på tredje plats - ytterligare 18 sekunder bakom med en bom mer. Han var i sin tur sex sekunder före Helmer Jöhnemark från Ornäs som missade två skott och blev fyra i mål. 

Damer 18/19

Det var mycket tack vare sitt stabila skytte som Kimstads Alice Pettersson lyckades vinna klassen. Hon missade visserligen ett skott i liggande, men lyckades sedan nolla i det stående skyttet och var till slut knappt 10 sekunder före snabbåkande Olivia Grönkvist från IF Hallby som hade två bom mer. Tullus Linn Jansson missade också tre skott och var ytterligare 42 sekunder bakom som trea i mål, men med god marginal till klubbkompisen Frida Eriksson närmast bakom.

Herrar 18/19

Moras Jacob Larsson inledde med fullt i det liggande skyttet, men åkte sedan på tre bom i stående och fick jobba ordentligt för att ta hem segern. Med fin fart i spåret hade han till slut 10 sekunder tillgodo på tvåan, Loke Sköld från Älvdalen som missade två skott. Hemmaåkaren Karl Grönland från Lima hade också två bom och var ytterligare 16 sekunder bakom på tredje plats i mål, medan Tullus Henning Lindh Ten Berg hamnade utanför pallen, 55 sekunder från segern efter tre missade skott.

Damer 20/22

Med fyra toppåkare iväg på internationella tävlingar vann Johanna Nordqvist från I 21 damernas äldsta juniorklass överlägset. Hon följde upp en nolla i liggande med en bom i det stående skyttet och hade till slut en segermarginal på 1,35 före Olivia Norberg från I 19 som missade tre skott sammanlagt. Häverödals Linda-Louise Köld tog hand om den tredje pallplatsen efter två bom, ytterligare 10 sekunder bakom. Hon hade i sin tur 14 sekunder tillgodo på Mathilda Evaldsson från Finnskoga som missade fyra skott och blev fyra i mål.

Herrar 20/22

När hela fem åkare tävlade i IBU-cupen under helgen blev det ett ganska tunt startfält i herrarnas äldsta juniorklass. Finnskogas Fabian Hermansson imponerande med endast en bom och tog hem segern med en knapp halvminut tillgodo på närmaste konkurrent. Däremot blev en tät och spännande duell om andraplatsen mellan Melker Nordgren från Ornäs och Sundsvalls Knut Vikström. Melker hade två bom och var till slut en tiondel före Knut som missade ett skott mer och fick kämpa lite extra i straffrundan.

Damer seniorer

Ingela Andersson från K4 har slitit med skyttet i IBU-cupen under säsongen, men idag var hon säkerheten själv och tog hem segern efter två nollor. Ingela var 24 sekunder före tvåan, Ella Halvarsson från Biathlon Östersund som också sköt fullt i liggande men missade ett skott i det stående skyttet. SK Bores Emma Nilsson hade samma skjutresultat och var ytterligare en halvminut bakom på tredje plats, med sju sekunder tillgodo på Felicia Lindqvist från Biathlon Östersund som hamnade utanför pallen, även hon med ett missat skott.

Herrar seniorer

Det blev säsongens tredje seger för Dala-Järnas Gabriel Stegmayr efter stabil åkning och endast ett missat skott i liggande. Han var 42 sekunder före Tobias Arwidson från Lima som imponerade med fullt skytte, men som inte hade samma fart som Gabriel i spåret. Viktor Brandt från I 2 blev trea i mål efter sammanlagt tre bom, ytterligare 12 sekunder bakom. Viktor klarade i sin tur pallen med drygt sju sekunders marginal till Henning Sjökvist från Biathlon Östersund som hade samma skjutresultat, men som fick nöja sig med fjärde plats i mål. 

I morgon fortsätter Sverigecupen i Lima med ytterligare en sprint.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info