Hoppa till sidans innehåll

Marianne och Lars-Evert Nilsson tilldelas Hederstecknet

20 SEP 2021 09:40
För deras drygt 30 år av engagemang i svenskt skidskytte har Marianne och Lars-Evert Nilsson tilldelats svenska skidskytteförbundets högsta utmärkelse – Hederstecknet.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2021 09:40

Motiveringen lyder följande:

”Marianne och Lars-Evert Nilsson har under många år, och på olika sätt, varit högst involverade i svenskt skidskyttes utveckling, nationellt, regionalt och förening. Allt från rollen som skidskytteföräldrar på vallen till styrelsarbete på alla nivåer. De är fortfarande engagerade och drivande i arrangörsstaberna av de återkommande världscupsarrangemangen, både skidskytte och parasport, i Östersund.”

Under utmärkelsen berättade de hur de själva sett hur svenskt skidskytte utvecklats från små tävlingar med små resurser och svalt intresse – till den stora sporten det är idag med världsstjärnor, ungdomsidrott och TV-intresse. Marianne och Lars-Evert förklarar hur de vid deras första möte med skidskytte gjorde alla fel som var möjligt i tävlingssammanhang, men mottags enbart av vänliga människor som var ytterst mån om att hjälpa till. Marianne och Lars-Evert är noga med att poängtera att, trots den stora tillväxt som skett genom åren, så är ”skidskyttefamiljen” och kamratskapen de möttes av vid första tävlingen fortfarande intakt.

Vi på Svenska Skidskytteförbundet vill rikta ett stort tack till Marianne och Lars-Evert Nilsson. Grattis till er utmärkelse!

Skribent: Victor Agestam
E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info