Hoppa till sidans innehåll

Mona Brorsson och Stina Nilsson uttagna till OS

16 JAN 2022 12:30
Sveriges Olympiska Kommitté tar ut Mona Brorsson och Stina Nilsson till OS i Peking 2022.
  • Uppdaterad: 16 JAN 2022 12:30

Mona Brorsson, Finnskoga IF och Stina Nilsson, Lima SKG kompletterar en mycket stark svensk damtrupp till OS i Peking som sedan tidigare innehåller Linn Persson, Anna Magnusson samt Hanna och Elvira Öberg. De svenska skidskyttedamerna har radat upp framgångar i världscupen under säsongen. 

- Mona och Stina har de senaste veckorna visat att de ha kapacitet att tillhöra världstoppen. Jag är oerhört stolt över vad damlaget presterat hittills i vinter, även då kampen om OS-platser har varit i fokus. Jag vet att vi kommer att ha ett väldigt starkt lag på alla distanser som körs under OS i februari, säger Johannes Lukas. 

Den här säsongen har Mona sju individuella lopp där hon varit bland de 18 främsta, med en nioende plats som bäst inför söndagens jaktstart i Ruhpolding. 

- Jag är jätteglad över att få åka OS igen och oerhört stolt över att lyckas ta en plats i det här otroligt starka laget. De sista veckorna har verkligen visat bredden av toppen i det svenska laget där många har presterat som bäst när pressen har varit som allra störst, säger Mona Brorsson. 

Stina har fyra stycken topp 16 placeringar hittils under denna säsong och där det bästa resultatet är en 10:e plats på jaktstarten i Hochfilzen. 

- Jag är så himla stolt över den resa som jag hittils har gjort som skidskytt. På ett sätt så är jag ju på väg att få uppleva ett tredje OS, men för mig känns det som mitt första. Jag drivs av utmaningar och inspireras hela tiden av det landslag och tränare/ledarteam som jag har privilegiet att få utvecklas tillsammans medd. Jag längtar efter att få uppleva mitt första OS som skidskytt, säger Stina Nilsson. 

Efter tävlingarna i Ruhpolding kommer skidskyttarna att förbereda sig för OS på hög höjd i Italien. Där kommer Johanna Skottheim, Lima SKG att delta. 

- Johanna har visat att hon är en åkare av hög internationell kvalité. Vi har erbjudit Johanna att vara en del av de förberedelser som reserv om någon av de uttagna av någon anledning inte skulle kunna göra resan till Kina, säger Johannes Lukas. 

OS invigs i Peking 4 februari. Skidskyttetävlingarna inleds den 5 februari

Skribent: Emma Höglund
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info