Hoppa till sidans innehåll

Anna bästa svenska i damjuniorernas jaktstart i Sjusjöen

10 MAR 2019 20:53
Elvira Öberg hade det bästa utgångsläget inför damernas jaktstart i Junior-EM, men sköt åtta bom och föll till 24:e plats. I stället blev Anna Hedström främst av svenskorna efter att ha klättrat 17 placeringar till 22:a plats i mål.
  • Skapad: 10 MAR 2019 20:53

Redan på det första varvet avancerade Anna Hedström fem placeringar tack vare femte åktid, och var 34:a in till det första liggande skyttet. Efter en bom lämnade hon vallen på 37:e plats och var sju placeringar bättre in till andra liggande, med tredje tid på varvet. Trots ytterligare ett missat skott gick Anna ut på nästa runda som 26:a, men tog in fyra sekunder på täten och klättrade till 20:e plats inför första stående. Tyvärr blev det två varv i straffrundan, vilket gjorde att hon var tillbaka på 26:e plats, men tack vare fortsatt fin fart i spåret låg Anna 21:a inför sista stående, med goda möjligheter till en plats bland de 15 främsta med fullt skytte. I stället blev det ytterligare två bom, och med totalt sex missade skott var hon 25:a ut på slutvarvet. Hon avslutade med sjunde åktid och blev tre placeringar bättre i mål, 3,10 bakom segrande tyskan Juliane Fruehwirt. Annas skytte var ändå godkänt i svåra förhållanden, och tack vare snabbheten i spåret var det hennes bästa internationella resultat hittills.

Elvira Öberg startade som 14:e åkare, 56 sekunder från täten, och plockade in sex sekunder fram till första liggande med sjunde tid i spåret, men åkte på tre bom direkt och föll 17 placeringar. På det andra varvet avancerade hon till 28:e plats, men missade ytterligare två skott i andra liggande. När Elvira lämnade vallen låg hon 31:a och tog sedan en placering på vägen till första stående, men även där blev det två varv i straffrundan, Hon gick ut på det fjärde varvet som 32:a och var kvar på samma placering inför det sista stående skyttet. Efter att ha klarat sig med ett missat skott lämnade Elvira vallen på 26:e plats. Hon avslutade sedan starkt med fjärde åktid och gick i mål som 24:a, fyra sekunder bakom Anna. Tyvärr har Elvira inte kunnat göra sig själv rättvisa i Sjusjöen, mycket på grund av sjukdomsperioden strax innan tävlingarna. När hon är tillbaka i sin gamla form igen kommer vi att få se helt andra resultat av den duktiga pitetjejen.

Det blev en jobbig dag på skjutvallen även för Annie Lindh som inledde med två missade skott redan i första liggande och föll 14 placeringar. Hon var 44:a ut från vallen och låg kvar på samma placering efter ännu en bom i det andra skyttet. Tyvärr tvingades Annie åka hela fyra varv i straffrundan efter första stående, vilket gjorde att hon var nere på 55:e plats, men trots ytterligare två missade skott i det avslutande skyttet avancerade hon tre placeringar och blev 52:a i mål efter totalt nio bom, nästan sex minuter från segern. Precis som Elvira har Annie varit sjuk och har en bit kvar till toppformen, men förhoppningsvis tar hon revansch i säsongens sista tävlingar. 

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info