Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson

Anna Magnusson: "Jag gör sällan bort mig"

28 NOV 2018 08:29
En glad och positiv tjej som sällan gör bort sig. Anna Magnusson är tjejen som bland annat spelade fotboll, men som till slut valde skidskytte. – Jag tyckte det var så himla kul att skjuta så jag fastnade ganska snabbt.
  • Skapad: 28 NOV 2018 08:29

Vem är du?
Det här är ju den svåraste frågan, haha. Jag är en glad, positiv och social tjej som försöker göra mitt bästa vad jag än tar mig för. Jag gillar att tävla, vara med familjen och vara ute i skogen. Jag tycker om att måla, spela piano och baka men nu har jag inte så mycket fritid så det blir ofta att jag hänger i soffan istället. Det är inte ofta man orkar göra så mycket större saker, men måla akvarellmålning gör jag en del.

Varför började du med skidskytte?
Jag kommer från en liten by utanför Piteå. Det vi gjorde i byn var att åka längdskidor och spela fotboll så det höll jag också på med. Hannas (Öberg) pappa och några till var de som startade Piteå skidskytteklubb och jag och Hanna åkte längdskidor tillsammans. Genom det började jag med skidskytte och sen tyckte jag att det var himla kul att skjuta så jag fastnade ganska snabbt. Därefter gick jag skidskyttegymnasiet i Sollefteå tillsammans med Hanna, vi har verkligen följts åt.

Ditt största minne/ögonblick från sommarens och höstens barmarksträning?
Det blir ju en del minnen, men mitt starkaste minne som jag kommer att komma ihåg längst var när Peppe fick staven genom benet. Vi körde ett träningspass senare den kvällen och då var det lite läskigt att tänka sig att stavarna faktiskt kan gå igenom kroppen. Det var en lite speciell känsla. Man har aldrig tänkt att det skulle kunna hända. Vi var ju ett gäng som tränade då och vi höll nog alla lite längre avstånd än man brukar och tog det lite mer försiktigt.

Bästa platsen att tävla på? Motivera
Östersund för att det är hemmaplan, men om man tänker världscuporterna så gillar jag verkligen Antholz. Det är en otroligt vacker miljö, det brukar vara mycket folk och soligt. Sen gillar jag banorna och hotellet brukar ha god mat. Det känns som att det är en riktigt fin ort. 

Vilka är dina styrkor som skidskytt?
Det brukar vara att jag har hållit en bra nivå på allting och att jag sällan gör bort mig. Jag skjuter sällan bort mig helt. Jag skjuter oftast bra och det brukar ofta vara ganska bra åkning också. Förra säsongen var inte bra, men annars brukar jag kunna göra ganska bra lopp.

Vilken svensk längdåkare hade du gärna sett som skidskytt och varför?
Jag skulle nog säga Viktor Thorn för att han är tillsammans med Johanna Skottheim, en annan skidskytt. Skulle han ta sig för det så tror jag att han har ganska bra koll på vad som krävs och så. Det krävs mycket jobb med skyttet och han skulle nog kunna få lite hjälp av Johanna. Han är ju jäkligt duktig på att åka och är ganska ung också så det skulle säkert kunna gå bra.

Vad är det bästa med landslagstruppen?
Vi har en fantastisk sammanhållning. Vi gör ju väldigt mycket tillsammans och det känns som att det funkar väldigt bra. Det blir ju litegrann som en familj. Nästan alla bor i Östersund så har vi någon vilodag hemma hittar vi gärna på nånting, eller rättare sagt hittar vi på något så gör vi det gärna tillsammans. Jag vill ju inte påstå att vi hittar på så himla mycket grejer tillsammans ändå för man är ganska trött.

Vad längtar du mest efter med säsongen och varför?
Jag längtar mest till att få börja tävla och hoppas att det ska kännas bra. Jag längtar verkligen till att få komma igång och se hur träningen har funkat. Sen är det klart att jag längtar till hemma-VM på sätt och vis. Men samtidigt känns det lite orealistiskt att det är redan den här säsongen. Det är ganska skönt att ha ett mål som man hela tiden kan jobba mot så det är lite blandade känslor att det snart är här. Jag tror verkligen att det kommer bli helt magiskt, speciellt med alla vänner och familj som kommer att vara på plats.

Skribent: Cornelia Wikström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info