Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/ Projekt P

Högberg: "Det är familjen som betyder mest för min satsning"

11 MAR 2019 09:01
Folkfesten i Östersund är igång och på läktaren har det både synts och hörts från de svenska åkarnas egna hejarklackar. För många av skidskyttarna är både familj, släkt och vänner på plats när åkarna slåss om medaljer och framskjutna placeringar.
  • Skapad: 11 MAR 2019 09:01

Vi frågade Elisabeth Högberg, Anna Magnusson, Emma Nilsson, Jesper Nelin och Linn Persson vilka som kommer och kollar under VM och vad deras stöd betyder för åkarna. 

 

Elisabeth Högberg 

– Familjen kommer hit och jag har inte träffat dem sedan oktober så det ska bli otroligt kul att träffa dem. Sen att de får vara här och heja när det ändå är så pass mäktigt och jag hoppas att jag får starta någon tävling också, det hade varit kul när de är på plats, säger Elisabeth Högberg. 

– De betyder otroligt mycket. Det är dem som betyder mest för min satsning. Jag skulle inte stå här idag om jag inte hade haft dem så nära och att de har kunnat stötta så mycket som de har gjort. 

 

Anna Magnusson

 

– Det är jättekul att ha familj och vänner som kommer komma hit, följa och verkligen stå på läktaren att heja. Det känns jättebra, säger Anna Magnusson och fortsätter.

– Det känns som att det blir något extra. De har ju alltid supportat mig, hela vägen hit så det känns jättekul att de också får vara med om festen. 

 

Emma Nilsson

 

– Familjen, mamma, pappa och lite släkt kommer. Jag vet att det kommer många från Värmland också så det är kul att de kommer och hejar, säger Emma Nilsson. 

– Deras stöd betyder jättemycket. De har varit med hela vägen och att de får komma hit på ett hemma-VM, med förhoppningsvis bra väder och bra tävlingar så det är kul, fortsätter hon.

 

Jesper Nelin

 

– Stora delar av familjen kommer att vara här, säger Jesper Nelin.

– Det är kul, men jag hoppas inte att det spelar någon roll för prestationen. Men det är alltid kul att de är här och hejar.

 

Linn Persson

 

– En massa folk kommer hit faktiskt. Framförallt, de som jag känner mest, det är familjen som kommer upp, även sambons familj och liknande och lite vänner så det blir mycket folk och det är jätteroligt, säger Linn Persson.

  Det betyder jättemycket att de är här. Det är så himla kul. Det känns jättekul att få köra framför dem för de har verkligen betytt så himla mycket. Mamma och pappa har stöttat genom alla år och det är dem som har gjort att man kan vara här egentligen. Det är klart att det är jättekul att, förhoppningsvis, få göra någonting bra när de får vara med.

Skribent: Cornelia Wikström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info