Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/ Frilansfotograferna

"Jag tycker så himla mycket om den träningen som krävs"

25 NOV 2018 16:37
Möt Linn Persson - värmlänningen som gärna umgås med sina brorsöner och som älskar den hårda träningen. – Det är inte så ofta som man känner sig jättefräsch under sommarträningen.
  • Skapad: 25 NOV 2018 16:37

Vem är du?
Jag kommer från en by utanför Torsby i Värmland, Östmark. Jag är 24 år och har hållit på med skidskytte sedan jag var runt åtta år. Jag har en storebror, mamma och pappa och min sambo Christian som jag bor med i Östersund idag. Jag gick på skidskyttegymnasiet i Torsby och sen flyttade jag upp till Östersund för att fortsätta min satsning. På fritiden försöker jag umgås med vänner och familj. Jag försöker vara hemma i Värmland så mycket jag kan. Jag har två brorsöner som står ganska högt upp på listan att hänga så mycket som möjligt med.

Varför började du med skidskytte?
Det var brorsan som började med det och jag hängde på. Jag minns inte riktigt hur det gick till, men vi åkte skidor innan och sen skulle brorsans kompis börja med skidskytte. Han hade en väldigt intresserad pappa som tyckte att han skulle börja och då hakade brorsan på och sen jag också. Jag gjorde det storebror gjorde.

Ditt största minne/ögonblick från sommarens och höstens barmarksträning?
Det var när jag och Anna Magnusson vann den här triathlontävlingen och kom upp på Rauschberg i Ruhpolding på ett läger. Det blev en aktiv tävlingstid på över tre timmar och då var det rätt skönt att komma upp där på toppen och vila, det var så skönt att ha klarat av det. Det var ju ändå en tävling och att lyckas hålla ifrån och ta sig upp snabbast var skönt. Först var det en skyttetävling och utifrån den startade vi som en jaktstart på först rullskidor, sedan cykling och löpning. Vi hade ett försprång från skyttet och sen fick vi känna oss jagade i typ tre och en halv timme.

Bästa platsen att tävla på? Motivera
Jag skulle säga Antholz, det är väldigt fint. Det är så otroligt fint i naturen och miljön där. Det är fantastiskt att vara där och jag gillar banorna också. Sen är det ju såklart något speciellt att få vara på hemmaplan också, det är något helt annat.

Vilka är dina styrkor som skidskytt?
Det är att jag tycker så himla mycket om den träningen som krävs för att vara på den nivån som vi är på. Jag trivs verkligen med det här livet, att träna så här mycket och hårt. Jag älskar den träningen som krävs och det är något som verkligen underlättar tror jag.

Vilken svensk längdåkare hade du gärna sett som skidskytt och varför?
Theodor Pettersson är jägare som jag har förstått det så han har ju en del gratis när det gäller det här med skyttet. Jag antar ju att han redan kan skjuta så det skulle vara intressant att se vad han skulle kunna göra på skidskytte.

Vad är det bästa med landslagstruppen?
Det är att vi är så himla sammansvetsade och vi är verkligen en familj. Vi tränar tillsammans så otroligt mycket och vi har så mycket tid tillsammans. Jag spenderar nästan mer tid med landslagstruppen än med min sambo så vi blir ju så himla tajta. Dem blir verkligen som en extrafamilj. Man vet var man har dem och vi har roligt ihop.

Vad längtar du mest efter med säsongen och varför?
Att få komma i form, haha. Det är inte så ofta som man känner sig jättefräsch under sommarträningen utan ofta är man ganska sliten och nertränad. Det ska bli skönt att få känna att det finns bra fart i benen och att det verkligen svarar när man trycker till. Man är så pass nertränad och känner mest syra nu så att få känna känslan av att vara i form längtar jag till. Träningen går ju bra och sådär men man känner att man inte riktigt har det där extra som man förhoppningsvis kommer att få till vintern.

Skribent: Cornelia Wikström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info