Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson

Jesper Nelin: "Han gjorde en liten chansning att ta med mig i laget"

29 NOV 2018 08:35
Jesper Nelin - Boråsaren som valde längdskidåkning, men gled in på skidskytte. – Jag hade typ 17 straffrundor eller något sånt den första jaktstarten.
  • Skapad: 29 NOV 2018 08:35

Vem är du?
Jag är en kille som kommer från Borås från början, men har bott i Östersund i ganska många år nu. Jag kom med i landslaget när Wolfgang kom in i landslaget igen för ungefär fyra år sedan. Då gjorde han en liten chansning att ta med mig i laget, men det visade sig funka ganska bra.

Varför började du med skidskytte?
Jag höll på med längdåkning när jag var yngre och började på längdskidsgymnasiet i Torsby. Jag sökte skidskytte också för jag trodde inte att jag skulle komma in på längd, men jag kom in och valde längd. Jag gick längdgymnasiet i Torsby. Två år senare sökte min brorsa till skidskyttegymnasiet och kom in där. När han gick i trean, då hade jag ju gått ut gymnasiet men bodde kvar ett år i Torsby, då köpte han en ny bössa. Det var i december och då tog jag över hans vapen och hoppade direkt in i skidskyttesäsongen. På den vägen är det, det bara blev så. Jag hade typ 17 straffrundor eller något sånt den första jaktstarten. Åkningen fungerade ju bra, där var jag med men det var kul ändå och sen bara fortsatte det.

Ditt största minne/ögonblick från sommarens och höstens barmarksträning?
Det är egentligen ett dåligt minne. Det var ju när Peppe fick staven genom benet. Det är ju ett väldigt starkt ögonblick som man inte kommer att glömma. 

Bästa platsen att tävla på?
Jag skulle säga Antholz i Italien. Vi brukar kalla det Sunholz eftersom det nästan alltid är soligt och fint väder där. Sen är det så himla fin miljö med bergen runtomkring. Det är riktigt härligt och dessutom är det bra mat också. Mycket pasta, det gillar jag.

Vilka är dina styrkor som skidskytt?
Det är nog att jag är envis, noggrann och resultatinriktad. Så enkelt är det.

Vilken svensk längdåkare hade du gärna sett som skidskytt och varför?
Jag vet faktiskt inte... 

Vad är det bästa med landslagstruppen?
Det är sammanhållningen. De flesta bor i Östersund och vi träffas och tränar ihop nästan varje dag och det tycker jag är bra. Vi sparrar alltid varandra. Vanliga dagar är det ju bara äta, träna, sova. Men på vilodagarna händer det ju att vi gör saker ihop också.

Vad längtar du mest efter med säsongen och varför?
Jag längtar till tävlingarna drar igång så man kan känna sig lite levande igen. Nu går man mest runt som en zombie och bara tränar, äter och sover och är helt knäckt på dagarna typ. Under tävlingssäsong drar man ju ner träningen lite och då känner man sig förhoppningsvis lite mer levande igen. Man funderar ju varje dag på hur det ska gå i vinter. Man blir bara mer och mer nervös ju närmre det kommer. Man vet inte hur bra man är egentligen.

Skribent: Cornelia Wikström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info