Hoppa till sidans innehåll

Skidskytteförbundet söker ny Generalsekreterare

08 MAJ 2019 16:07
– Vi söker en driven Generalsekreterare som kan vara en god företrädare för Svenskt Skidskytte och som kan vara med om att leda och fortsätta vår utvecklingsresa.
  • Skapad: 08 MAJ 2019 16:07

Som Generalsekreterare arbetar du på uppdrag av förbundsstyrelsen och har det övergripande ansvaret för att leda Svenska Skidskytteförbundets verksamhet och för att verkställa förbundsstyrelsens beslut. Du kommer att arbeta med ett stort spektrum av frågor såväl idé- och värderingsmässigt som marknads- och affärsmässigt. Den kommersiella delen hanterar event och drivs av Biathlon Event AB (BEAB) med egen styrelse och som generalsekreterare är man VD för BEAB.

Du har utvecklings-, personal- och resultatansvar och leder en organisation med hög grad av komplexitet. Som ansvarig operativ ledare för förbundets organisation är en av dina främsta uppgifter att skapa en arbetsplats och arbetsmiljö i världsklass där delaktighet och samarbete är centrala frågor. Du leder, samordnar och följer upp värdegrundsarbetet och det dagliga arbetet mot övergripande mål och mot ”Vision 2026”.

Som Generalsekreterare representerar du Svenska Skidskytteförbundet i nationella och internationella sammanhang, t ex i kontakter med Riksidrottsförbundet (RF), Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), och Internationella Skidskytteförbundet (IBU). Du förstår och utvecklar helheten, allt från föreningsliv, barn- och ungdomsverksamhet, till elit.Du är också talesperson gentemot media. 

Tjänsten innebär en del resor, kvälls- och helgarbete. Placeringsorten är Östersund.

Kvalifikationer/Personliga Egenskaper:
Vi söker först och främst en driven, drivande, och kommunikativ ledare. Du tycker om att arbeta i högt tempo med ett brett spann av arbets- och ansvarsuppgifter. Du har förmågan att se helheten, se möjligheter, är utvecklingsorienterad och samarbetsinriktad samt bra på att delegera ansvar och befogenheter. I en ledarroll är du bra på att skapa förtroende för dig som person och du är komfortabel i såväl kommersiella som ideella sammanhang. För att lyckas i rollen behöver du ha en väl utvecklad förmåga att motivera, inspirera och skapa delaktighet mot gemensamma mål och resultat.

Som person kännetecknas du av en god initiativ- och samarbetsförmåga, att du är strukturerad och klarar av att arbeta både självständigt och mål- och resultatinriktat. Du har erfarenhet från ideella organisationer och ideellt engagemang. Erfarenhet inom vinteridrott är meriterande men inget krav. Du är bra på att formulera dig både i tal och skrift – både på svenska och engelska.

Anställningsvillkor:
Du har förtroendearbetstid och individuella förutsättningar vad gäller lön och förmåner.

Om Svenska Skidskytteförbundet:
Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda och popularisera skidskytte samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vi verkar för ett aktivt ungdomsarbete, kombination av idrott och utbildning, utveckling av anläggningar, internationellt samarbete samt information och marknadsföring av svenskt skidskytte. Detta gör vi utifrån våra värderingar gemenskap, ärlighet, jämställdhet, kvalitet, utveckling och affärsmässighet. Svenskt skidskytte är inne i en expansiv fas med positiv utveckling inom många områden, ambitionen är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. 

Övrig information: 
Urvalsarbetet kommer att ske löpande varför vi rekommenderar att du gör din ansökan snarast möjligt.
Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV via: www.onepartnergroup.se
Har du frågor kring tjänsten så kontaktar du: 
– Britta Kereby, 063-19 43 40
– Hans-Olof Jonsson, 063-19 43 33
Sökord: Generalsekreterare, Skidskytte, visionsarbete, idrott, marknadsföring, evenemang, 

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info