Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson

Stenersen: "Jag är träningsvillig och villig att offra mycket"

30 NOV 2018 08:00
På fritiden gillar han att känna lugnet och att smyga iväg till stugan. Men på tävlingsbanan är Torstein Stenersen den som gillar tuffa situationer. – Jag är inte den som ger upp utan jag är tuff i huvudet.
  • Skapad: 30 NOV 2018 08:00

Vem är du?
Jag är en rastlös kille som alltid måste ha nånting att göra, också utanför idrotten.  Jag är social, men gillar också smyga iväg till stugan och fixa och göra i ordning saker där. Jag gillar att känna lugnet med hundarna och min sambo. Sen blir det mycket fiske, jakt och att vara ute med hundarna när man har tid över. Vi har tre hundar så det är full fart.

Varför började du med skidskytte?
Jakt och fiske har varit en del av min uppväxt från första andetag. Det innebar mycket utetid både sommar och vinter med både vapen och skidor. När jag var i 9 års åldern tog morsan och farsan med mig och mina två bröder till skidskyttevallen. Där kunde vi kombinera det roliga, både skytte och skidåkning, Jag fastnade direkt och nu är jag 30 år…

Ditt största minne/ögonblick från sommarens och höstens barmarksträning?
SM-tävlingen i augusti, speciellt sprinten. Formen var klockren, åkningen var bra och skyttet var bra. Jag sköt noll och fick allt att stämma så det kändes riktigt bra. Det var ett bra kvitto inför vidare träning inför hösten att allt funkar.

Bästa platsen att tävla på? Motivera
Hochfilzen eller Antholz. Det är oftast stabilt och bra väder. Det brukar vara mycket publik och fina omgivelser med fjällen och allting, där är fantastisk utsikt.

Vilka är dina styrkor som skidskytt?
Jag är inte den som ger upp utan jag är tuff i huvudet. Jag är inte den som har några problem med att träna själv. Jag måste inte ha någon med mig för att göra det som krävs på den här nivån. Jag är träningsvillig och villig att offra mycket. Sen gillar jag situationer när det blir som knivigast.

Vilken svensk längdåkare hade du gärna sett som skidskytt och varför?
Calle Halvarsson utan tvekan, det tror jag hade varit väldigt kul. Det är en kille som är frispråkig och som gillar att fightas. Jag tror det hade varit riktigt kul att se honom testa på skidskytte. Han är stark som en björn och rolig som en klovn!

Vad är det bästa med landslagstruppen?
Det bästa som också kan va det sämsta ibland – att vi har så pass bra träning på hemmaplan att vi nästan är på läger 365 dagar om året. Det finns alltid någon att träna med i Östersund och vi ser varandra varje dag. Vi kan sparra varandra varje dag, men det kan också bli så att det blir lite för mycket av det goda ibland. Det är både på gott och ont men det är mest gott, haha.

Vad längtar du mest efter med säsongen och varför?
Det är att få komma igång. Träningen är gjord och nu ska man börja skörda all svett och alla träningspass man har gjort, allt man offrat under sommar och höst. Det är nu den roliga perioden startar, tävlandet. Det är ju därför man tränar som en tok, för att få tävla. Sen är det ju ett hemma-VM också som man verkligen ser mycket fram emot. Det är inte så ofta det händer, för min del är det ju sista gången man får en sån chans.

Skribent: Cornelia Wikström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info