Hoppa till sidans innehåll

Sebastian femma i herrarnas sprint

05 MAR 2022 18:55
Sebastian Samuelsson hamnade på femte plats i världscupsprinten i Kontiolahti, efter att ha varit i ledningen inför det stående skyttet. Peppe Femling tangerade dessutom sitt personbästa som nia i mål.
  • Skapad: 05 MAR 2022 18:55

På väg in till liggande låg Sebastian Samuelsson på andra plats, men tog ledningen med sex sekunder efter fem fullträffar på 26 sekunder. Han drygade ut avståndet med ytterligare med bästa åktid på mellanrundan, men åkte på två bom i det stående skyttet och föll till fjärde plats. På slutvarvet fick Sebastian dessutom släppa en åkare förbi sig och blev femma i mål, 32 sekunder bakom segrande Quentin Fillon Maillet. Svensken hade näst snabbaste åktid sammanlagt, bara tre sekunder efter Emilien Jacquelin - och var ovanligt offensiv på vallen med sjätte skjuttid efter två serier på 49 sekunder. Sebastian har ett lysande utgångsläge med knappt tre sekunder upp till pallen inför söndagens jaktstart...

Peppe Femling fick en kanonstart med fullt på 24 sekunder i det liggande skyttet och lämnade vallen som sjua, bara 16 sekunder från täten. Han tappade visserligen 16 placeringar på vägen till stående, men lyckades nolla ännu en gång på 23 sekunder. Det gjorde att Peppe klättrade till 11:e plats och passerade dessutom två åkare på slutvarvet till tangerat personbästa som nia mål, 43 sekunder från segern. I spåret var han en minut efter snabbaste man - men imponerade på vallen med fullt skytte och näst bästa skjuttid totalt, efter två serier på 47 sekunder. Peppe får dessutom starta långt fram i jaktstarten för en gångs skull med endast 13 sekunder upp till pallen.

Peppe Femling. Foto: Nordic focus

Trots en lovande inledning som femma på det första varvet åkte Martin Ponsiluoma på två bom i det liggande skyttet, men avancerade 14 placeringar till 35:e plats på mellanrundan. Tyvärr missade han ytterligare två skott i stående, men lämnade ändå vallen som 27:a och tog sig dessutom förbi sex åkare med fjärde tid på slutvarvet till 21:a plats i mål, 1,07 bakom Quentin Fillon Maillet. Martin hade femte åktid sammanlagt, 11 sekunder efter Emilien Jacquelin - och har goda möjligheter att klättra rejält i morgondagens jaktstart.

Malte Stefansson var en knapp halvminut från täten inför det liggande skyttet, men lyckades nolla och lämnade vallen som 35:a. På mellanvarvet tappade han lite mark, men klarade sig sedan med en bom i stående. Det gjorde att Malte var 40:e man ut på slutvarvet, men hamnade på 44 plats i mål, 1,55 från segern. I spåret var han totalt 1,27 efter snabbaste man, men har bara sju sekunder upp till poängplats inför jaktstarten.

Det var bara 15 sekunder upp till täten för Oskar Brandt inför det liggande skyttet - och trots en bom gick han ut på mellanrundan strax bakom Malte som 39:a. När det var dags för stående hade han passerat landsmannen, men missade ytterligare två skott. Oskar lämnade vallen på 48:e plats och blev till sist 47:a i mål, fyra sekunder bakom Malte. Han hade samma åktid som Peppe sammanlagt, en minut efter Emilien Jacquelin.

Jesper Nelin hade en jobbig dag på skjutvallen med tre bom i vardera skyttet och 71:a plats i mål, drygt tre minuter bakom Quentin Fillon Maillet. Han var totalt 47 sekunder efter snabbaste åkare i spåret.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info