Hoppa till sidans innehåll

Sebastian nia i masstarten

12 MAR 2022 16:23
Sebastian Samuelsson imponerade på skjutvallen med endast en bom i lördagens masstart i Världscupen, men hade inte orken mot slutet att slåss om topplaceringarna utan hamnade på nionde plats i mål. 
  • Skapad: 12 MAR 2022 16:23

Tack vare fem säkra fullträffar i första liggande lämnade Sebastian Samuelsson vallen som 10:a, bara sex sekunder från täten. Han låg kvar på samma placering efter ytterligare en nolla på 27 sekunder i det andra skyttet, men avancerade sedan till sjunde plats med snabbaste åktid på det tredje varvet. Sebastian missade däremot ett skott i första stående och tappade kontakten med täten, men var fortsatt sjua ut på nästa varv. Där tröttnade han en aning och fick släppa två åkare förbi sig, men lyckades nolla för tredje gången på 24 sekunder i det sista skyttet och lämnade vallen som åtta. Tyvärr bröt Sebastian en stav på slutvarvet och blev passerad av en åkare och hamnade till sist på nionde plats i mål, 56 sekunder bakom norrmannen Vetle Sjåstad Christiansen. I spåret var han totalt 37 sekunder långsammare än fransmannen Quentin Fillon Maillet.

Martin Ponsiluoma hade en jobbig dag på skjutvallen med två bom redan i det första skyttet. Han fortsatte ändå fint i spåret med bästa åktid på nästa varv, men fick tyvärr samma resultat i andra liggande. Efter ytterligare tre missade skott i de stående skyttena fick han nöja sig med 26:e plats i mål, knappt tre minuter från segern. Martin hade 10:e åktid sammanlagt, 32 sekunder efter snabbaste åkare, men fem sekunder bättre än Sebastian.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info