Hoppa till sidans innehåll

Sebastian sjua i herrarnas jaktstart

16 JAN 2022 17:12
Sebastian Samuelsson sköt om en pallplats i söndagens avslutande jaktstart i Ruhpolding, men missade två skott i sista stående och blev sjunde åkare i mål. Dessutom klättrade Peppe Femling till 19:e plats.
  • Uppdaterad: 16 JAN 2022 17:12

På vägen till det första skyttet tog Sebastian Samuelsson in nio sekunder mot täten och avancerade sex placeringar till 12:e plats. Tyvärr gjorde en bom att han föll fem placeringar, men fortsatte starkt med näst bästa åktid på det andra varvet - och lyckade dessutom skjuta fullt i andra liggande och lämnade vallen som åtta. Tack vare andra tid i spåret även på nästa varv klättrade Sebastian ytterligare tre placeringar och gick ut på det fjärde varvet som trea efter fem nya fullträffar i första stående. Han kom sedan in till det avgörande skyttet strax före tysken Erik Lesser som andre åkare, men missade chansen att nå pallen efter två bom. Svensken gick ut på slutvarvet som åtta, men spurtade förbi slovenen Jakov Fak till sjunde plats i mål, 41 sekunder efter fransmannen Quentin Fillon Maillet som försvarade segern från sprinten.  Sebastian hade tredje åktid sammanlagt, bara fem sekunder efter ryssen Alexander Loginov - och han var även sjua i själva jaktstarten.

Peppe Femling verkar snabbt ha kommit över problemen från herrarnas stafett. Han sköt nämligen fullt i det första liggande skyttet och klättrade 14 placeringar till 15:e plats - och avancerade sedan ytterligare fem placeringar efter en ny nolla i det andra skyttet. Däremot blev det en bom i första stående, vilket gjorde att Peppe föll till 19:e plats - men var därefter en placering bättre trots ytterligare ett missat skott i det sista skyttet. På slutvarvet fick han visserligen släppa tysken Philip Nawrath förbi sig, men hamnade på 19:e plats i mål, 1,20 från segern. Peppe var totalt 47 sekunder efter snabbaste åkare, men gjorde ett fint avancemang med 10 placeringar.

På det inledande varvet plockade Martin Ponsiluoma fem placeringar till nionde plats, men fick en trist start på skjutvallen med två bom i första liggande och föll till 32:a plats. Däremot lyckades han nolla i det andra skyttet och lämnade vallen som 19:e åkare - och avancerade ytterligare fyra placeringar efter snabbaste åktid på det tredje varvet. När Martin sköt fullt även i första stående låg han på 11:e plats och fortsatte med bästa tid i spåret även på vägen till det avslutande skyttet. Han hade fortfarande chansen att nå en topplacering med ännu en nolla, men missade tyvärr hela fyra skott i stället och fick nöja sig med 26:e plats i mål, 1,49 bakom Quentin Fillon Maillet. Martin hade sjätte åktid sammanlagt, 18 sekunder efter Alexander Loginov.

Det blev alltför många bom även för de övriga två svenskarna. Jesper Nelin blev till sist 47:a efter fyra missade skott, medan Oskar Brandt hade en bom mer och hamnade på 54:e plats i mål.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info