Hoppa till sidans innehåll
Foto: NordicFocus

Sebastian trea i herrarnas sprint

18 MAR 2022 18:28
Sebastian Samuelsson ordnade Sveriges 32:a pallplats för säsongen som trea i fredagens sprint i Holmenkollen, efter fullt skytte. Dessutom hamnade Martin Ponsiluoma på 10:e plats i mål, trots två bom.
  • Skapad: 18 MAR 2022 18:28

Tack vare fem säkra fullträffar i det liggande skyttet lämnade Sebastian Samuelsson vallen på femte plats, 15 sekunder från täten. Han avancerade dessutom en placering på vägen till stående där han lyckades nolla ännu en gång på 24 sekunder. Det gjorde att Sebastian var två ut på slutvarvet, men fick släppa fransmannen Quentin Fillon Maillet förbi sig till tredje plats i mål, 26 sekunder bakom Sturla Holm Laegreid från Norge. Det var ett nytt imponerande lopp av svensken som var  19 sekunder efter den suveräne vinnaren med femte tid i spåret sammanlagt. Det är upplagt för en rafflande jaktstart i kampen om pallplatserna i den totala världscupen.

Martin Ponsiluoma var näst snabbast på vägen till liggande - och efter fullt skytte gick han ut på mellanrundan som tredje man, fem sekunder före Sebastian. När det var dags för det stående skyttet hade han drygat ut det avståndet med ytterligare tre sekunder med hjälp av näst bästa åktid på nytt och låg fortfarande på andra plats. Tyvärr åkte Martin på två straffrundor och föll 11 placeringar, men passerade tre åkare på slutvarvet till 10:e plats i mål, 1,09 från segern. Han hade tredje tid totalt i spåret, 13 sekunder efter snabbaste åkare men knappt sju sekunder bättre än Sebastian.

Det blev en lovande inledning för Malte Stefansson som lyckades nolla i liggande och lämnade vallen som 31:a man. Däremot åkte han på en bom i det stående skyttet och föll fem placeringar, men kämpade på fint och tog sig förbi två åkare på slutvarvet till 34:e plats i mål, 2,16 bakom Sturla Holm Laegreid. I spåret var Malte visserligen 1,30 långsammare än norrmannen, men imponerade på skjutvallen  - och dagens resultat är dessutom nytt personbästa i Världscupen för 21-åringen från Oxberg.

Jesper Nelin fick en trist start med två bom redan i det liggande skyttet, men tog viss revansch med fullt i stående. Tyvärr hade han inte den rätta farten idag utan var sammanlagt 1,51 långsammare än Sturla Holm Laegreid åkmässigt, men klarade i alla fall en plats till lördagens jaktstart som 56:a i mål, nästan tre minuter från segern.

Trots stark åkning på de två första varven hade Oskar Brandt en jobbig dag på skjutvallen. Han åkte på två bom i det liggande skyttet och missade ytterligare tre skott i stående - och hamnade till sist på 74:a plats i mål. Oskar var totalt 1,28 långsammare än Sturla Holm Laegreid i spåret, men två sekunder snabbare än Malte.

Tyvärr hade Emil Nykvist blivit sjuk och kom aldrig till start.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info