Hoppa till sidans innehåll
Foto: NordicFocus

Sverige sexa i singel mixstafetten

30 JAN 2022 15:59
Det var kraftiga och oberäkneliga vindar även i söndagens stafetter vid EM i Arber. Gabriel Stegmayr och Elisabeth Högberg kom på sjätte plats i singel mixstafetten, medan det svenska mixstafettlaget blev 10:a.
  • Skapad: 30 JAN 2022 15:59

Singel mixstafetten

Gabriel Stegmayr var bra med som sjunde åkare inför det liggande skyttet och lämnade vallen som tvåa efter ett extraskott. På det andra varvet fick han släppa Tyskland och Ryssland förbi sig, men var bara fyra sekunder från täten på väg in till stående. När flera av lagen åkte på flera straffrundor klarade sig Gabriel med en och växlade sensationellt först av alla, trots att han krockade med Anton Babikov på väg ut från straffrundan. Gabriel var totalt 13 sekunder efter ryssen i spåret med sjätte åktid - och var näst snabbast på skjutvallen.

Elisabeth Högberg hade sex sekunder tillgodo på lagen närmast bakom på väg in till liggande. Där lyckades hon skjuta fullt och gick ut på det andra varvet i fortsatt ledning, strax före Ryssland - och var även tillsammans med Evgeniya Burtasova inför det stående skyttet. Tyvärr gjorde tre extraskott och lite problem med att ladda om att Bettan fick släppa Frankrike förbi sig och växlade som tredje lag, 35 sekunder bakom Ryssland. Hon hade nionde åktid sammanlagt, 19 sekunder efter fransyskan Lou Jeanmonnot - och var sjua på sträckan.

På vägen till det liggande skyttet tappade Gabriel Stegmayr sju sekunder mot Ryssland, men behöll tredjeplatsen. Tyvärr gjorde två straffrundor att Sverige föll tre placeringar, men Gabriel var fortfarande sexa när det var dags för stående. Där klarade han sig med ett extraskott och växlade på samma placering, 17 sekunder från pallen. Den här gången var Gabriel sammanlagt 26 sekunder efter norrmannen Sverre Dahlen Aspenes i spåret med 12:e åktid och hade fjärde tid på skjutvallen. Han var dessutom åtta på själva sträckan. 

Elisabeth Högberg var femma inför det liggande skyttet, men tappade tid i kampen om den tredje pallplatsen efter två extraskott. Hon låg ändå kvar på samma placering när det var dags för sista stående, men fick släppa Norge förbi sig efter ytterligare ett extraskott. Bettan hade tre sekunder upp till Karoline Erdal, men orkade inte ta sig ifatt utan fick nöja sig med att hålla sjätteplatsen in i mål, 2,32 bakom Ryssland som vann överlägset. Svenskan hade femte åktid, totalt 38 sekunder efter fransyskan Lou Jeanmonnot - och var sexa på sträckan.

Mixstafetten

Emil Nykvist låg på åttonde plats inför det liggande skyttet, men lämnade vallen som fyra efter fem fullträffar. På mellanrundan tog han sig ifatt tätlagen med tredje åktid, men åkte på en straffrunda i stående och föll till åttonde plats. Han fick dessutom släppa Frankrike förbi sig på slutvarvet och växlade som nionde lag, 1,24 bakom ledande Norge. I spåret var svensken totalt 33 sekunder efter Lucas Fratzscher från Tyskland med 10:e åktid.

Tack vare fullt i det liggande skyttet liggande avancerade Simon Hallström till sjunde plats, en dryg minut från täten. Men tyvärr gjorde den ökande vinden att Simon sköt en straffrunda i stående skyttet och föll till nionde plats - och växlade även på samma placering, 2,40 bakom Norge som fortfarande var i ledningen. Simon hade åttonde åktid totalt, 1,09 efter norrmannen Johannes Dale - och han var nia på sträckan.

Annie Lindh inledde med en straffrunda i det liggande skyttet, men låg ändå kvar på nionde plats. I stående blev det sedan ytterligare en straffrunda i den kraftiga blåsten, vilket gjorde att det svenska laget föll till 11:e plats. Annie växlade också som 11:a, 5,18 bakom Tyskland och Norge som kämpade sida vid sida om segern. Svenskan var sammanlagt 1,06 efter tyskan Janina Hettich med 10:e åktid - och dessutom 12:a på själva sträckan.

På sitt första varv tog Ingela Andersson in fyra sekunder mot tätlagen, men åkte tyvärr på två straffrundor i det liggande skyttet och föll till 13:e plats. Däremot avancerade hon tre placeringar trots två extraskott i stående och körde också in det svenska lagret på 10:e plats i mål, drygt sju minuter bakom segrande Norge. Ingela hade åttonde åktid sammanlagt, 1,17 efter fransyskan Sophie Chauveau - och hon var även åtta på sträckan.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info