Hoppa till sidans innehåll

Sverige varvade i herrarnas stafett

23 JAN 2022 18:28
Det nykomponerade svenska laget var långt ifrån täten i söndagens världscupstafett i Antholz och blev till sist avplockade efter att ha blivit varvade på slutsträckan. Det gjorde att Sverige hamnade på 17:e plats.
  • Skapad: 23 JAN 2022 18:28

Malte Stefansson låg långt fram i startfältet på det inledande varvet och var trea på väg in till det liggande skyttet. Där tog serien lite tid men efter fem fullträffar lämnade han vallen som nionde man, 11 sekunder från täten. På mellanrundan tappade Malte ytterligare åtta sekunder mot ledande norrmannen Sturla Holm Laegreid, men avancerade en placering. Han föll däremot till 12:e plats efter ett extraskott i stående och blev dessutom passerad av ett lag på slutvarvet och växlade på 13:e plats, 49 sekunder efter Frankrike som tog över ledningen. I spåret hade Malte 11:e åktid sammanlagt, 31 sekunder efter fransmannen Fabien Claude.

Oskar Brandt under herrarnas stafett i Antholz. Foto: Nordic Focus

På sitt första varv åkte Oskar Brandt med italienaren Dominik Windisch och Vladimir Iliev från Bulgarien och höll avståndet till täten. Tyvärr gjorde två extraskott i liggande att han tappade 10 sekunder och lämnade vallen som 14:e lag, men tog sig förbi tre lag på mellanrundan med femte åktid och låg på 11:e plats inför det stående skyttet. Trots ytterligare två extraskott gick Oskar ut på slutvarvet som fortsatt 11:a, men blev passerad av Schweiz och växlade som 12:e lag, 1,31 bakom Norge som var tillbaka i täten. Han var totalt 26 sekunder efter ryssen Daniil Serokhvostov med nionde åktid - och var dessutom 11:a på själva sträckan.

Gabriel Stegmayr tappade en placering på det första varvet och tvingades dessutom använda tre extraskott i liggande. Han gick ut på mellanrundan som 14:e man, men blev passerad av Estland på vägen till stående. Trots ytterligare två extraskott avancerade Gabriel två placeringar, men fick släppa USA och Belarus förbi sig på slutvarvet och växlade som 15:e lag, 4,08 bakom Norge som drygade ut ledningen till över en minut. Gabriel var sammanlagt 1,55 efter Johannes Thingnes Bö i spåret med 19:e åktid - och 21:a på själva sträckan.

Gabriel Stegmayr under herrarnas stafett i Antholz. Foto: Nordic Focus

Det var Simon Hallström som tog vid på slutsträckan. Han la sig tätt i ryggen på estländaren Raido Raenkel på vägen till det liggande skyttet, men åkte på en straffrunda och blev dessutom passerad av Tjeckien. Simon gick ut på mellanrundan som 17:e lag och låg kvar på samma placering när det var dags för sista stående. Tyvärr gjorde ytterligare en straffrunda att Simon blev avplockad efter att ha blivit varvad. Det var en trist avlutning för Limaåkaren som hade sjunde åktid på det första varvet och 13:e tid på det andra.

Norge vann överlägset med nästan två minuter före Ryssland - och med Tyskland som trea. Sverige hamnade till slut på 17:e plats.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info