Hoppa till sidans innehåll

Tolv ungdomsledare utbildades inom Region Syd

26 OKT 2020 12:19
En större geografisk spridning leder till att skidskyttesporten blir mer hållbar, inkluderande och starkare. I oktober utbildades tolv ledare i den nya Barn- och ungdomstränarutbildningen och inom kort kommer en ny 50-metersanläggning att stå klar.
  • Uppdaterad: 26 OKT 2020 12:19

På plats i Nässjö befann sig ett dussin ledare som anmält sig till Svenska skidskytteförbundets nya Barn- och ungdomstränarutbildning. Det blev en fullmatad helg som bestod av olika delar med både teori och praktik.

Lördagen inleddes med teoripass om säkerhet, ansvar, regler och rutiner. Den andra delen handlade om skytteteknik och liggande skjutställning. Skjutvapnet, dess funktion och vapenvård fanns det också ett stort intresse för.

Söndagen startades direkt på skjutvallen där alla fick öva på att bygga en bra grund för god skjutställning samt lära sig praktiska tips och övningar som ska kunna hjälpa och ge barn de bästa förutsättningar att bli en så bra skidskytt som möjligt.

Parallellt med utbildningen var det även stor aktivitet på Lövhults motionsspår, då det arrangerades höstträff av Region Syd.

Många ungdomar var på plats och fick ta del av skytteteknik, rullskidpass och fysträning. Under söndagen arrangerades det tävling för ungdomarna och här fick ledarna som gått utbildningen chansen att hjälpa till i olika roller. Föreningsutveckling när den är som bäst!

 

Bredvid luftgevärsbanan byggs det nu för fullt på en ny 50-metersanläggning.

”Det är spännande och kommer att kännas mer på riktigt när den är klar”, säger en av ungdomarna som deltog.

Hon berättar att hon tidigare upplevt ovana när hon kommit till en större skidskyttevall på Riksfinalerna. Hon märkte där att många av de andra deltagarna var betydligt mer bekanta vid den typen av skjutvall och hon ser nu fram emot att få fortsätta utvecklas på en fullstor anläggning.

Längtan efter den nya anläggningen är stor för både små och stora.

”Det är viktigt för svenskt skidskytte att vi får en bana nere i södra Sverige för att kunna fortsätta växa” säger en skidskytteförälder.

”Det kommer bli mer hållbart på många sätt då resandet kommer minska när det är långt till närmaste anläggning härifrån. Mindre tid i bilen och mer tid med barnen” säger en annan.

Nu hoppas Region Syd på att kunna arrangera stora tävlingar i framtiden och samtidigt kunna välkomna fler till skidskyttesporten.

Skribent: Caroline Olsen

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

stanley

idre

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info