Hoppa till sidans innehåll

Tre dubbelsegrare i Swe cup

13 MAR 2022 20:05
Sverigecupen satte punkt för säsongen med spännande sprinttävlingar under söndagen i Sysslebäck. Alfred Eriksson, Tilda Johansson och Tobias Arwidson lyckades vinna sin klasser för andra dagen i rad.
  • Skapad: 13 MAR 2022 20:05

Damer 16/17

Snabbåkande Astrid Karlstedt från Biathlon Östersund hade det jobbigt på skjutvallen i masstarten, men idag gick det betydligt bättre. Hon lämnade vallen med en ledning på 18 sekunder efter fem fullträffar i det liggande skyttet och drygade ut avståndet med ytterligare sex sekunder, trots en bom i stående. På vägen till mål växte Astrids segermarginal till 42 sekunder före gårdagens vinnare Ida Eriksson från Mora som hade samma skjutresultat. Svegs Ida Backén tog också sin andra pallplats i rad som trea med en bom mer, en dryg minut från segern - medan Klara Sätter från Tullus hamnade på fjärde plats, ytterligare 15 sekunder bakom.

Herrar 16/17

Knut Saitton från I 21 hade ledningen med 18 sekunder efter fullt i liggande, men åkte sedan på tre bom i det stående skyttet. Det var i stället Alexander Wärne från I 19 som lämnade vallen först, men bara tre sekunder före Ornäsåkaren Anton Modigs. På slutvarvet var det Anton som var klart snabbast och tog till sist hem segern med en halvminut tillgodo, efter två bom mot Alexanders tre missade skott. Knut hade 15 sekunder tillgodo på närmaste man ut på slutvarvet, men klarade tredjeplatsen med ett nödrop före Martin Höiby från OK Landehof som var snabbast i spåret men som missade pallen med sex tiondelar efter totalt fem bom.

Damer 18/19

Tack vare en säker nolla i det liggande skyttet var Kimstads Alice Pettersson i täten och på väg mot ännu en vinst. Men Olivia Grönkvist från IF Hallby som inledde med en bom passerade henne på vägen till stående - och trots ytterligare två missade skott mot Alice enda bom var hon fem sekunder före ut från vallen. På slutvarvet utökade Olivia dessutom ledningen rejält till 34 sekunder i mål och tog sin första seger i Swe Cup den här säsongen. Alice var i sin tur en dryg halvminut före Tullus Linn Jansson som lyckades hålla undan och ta den tredje pallplatsen med drygt tre sekunder tillgodo mot snabbåkande Stina Nilsson från SK Bore.

Herrar 18/19

Det var Moras Samuel Dunder som lämnade vallen först efter fem fullträffar i liggande, sju sekunder före Victor Berglund från I 19 som hade en bom. Men på vägen till det stående skyttet tog Victor över täten och var fortfarande 12 sekunder före ut på slutvarvet efter en bom vardera. På vägen till mål drygade han ut avståndet till en seger med en dryg halvminut. Samuel lyckades klara andraplatsen med sex sekunder före Tullus Erik Elofsson som passerade Karl Grönland från Lima på slutvarvet och blev trea i mål efter fullt skytte, medan Karl hamnade på fjärde plats -  39 sekunder från segern men bara två sekunder bakom Erik.

Damer 20/22

Precis som igår var Alva Sköld från Mora snabbast i startfältet, men i dagens sprint fick hon också skyttet att stämma. Hon inledde med fullt i liggande och gick ut på mellanrundan en knapp halvminut före Finnskogas Mathilda Evaldsson - och med Erika Österman från Häverödal ytterligare sex sekunder bakom efter en bom. När Alva missade ett skott i det stående skyttet minskade avståndet till 21 sekunder före Erika som lyckades skjuta fullt, men på slutvarvet växte Alvas segermarginal till det dubbla. Erika klarade andraplatsen utan problem, 20 sekunder före Mathilda som imponerade med två nollor och blev trea i mål, 1,02 från segern.

Herrar 20/22

Tack vare fem fullträffar i det liggande skyttet lämnade Sundsvalls Knut Vikström vallen i en ledning med nio sekunder, men föll till femte plats efter fyra missade skott i stående. Det blev i stället en ny duell mellan Dala-Järnas Alfred Eriksson och Anton Ivarsson från Tullus som hade en bom vardera i det inledande skyttet. På väg in till stående skiljde det bara två sekunder mellan åkarna, men när Alfred lyckades nolla medan Anton missade ytterligare ett skott gick han ut på slutvarvet med ett försprång på 27 sekunder och var ytterligare två sekunder före i mål. SK Bores Eric Westberg blev trea, 2,01 bakom Alfred som tog sin andra seger i helgen.

Damer seniorer

Tilda Johansson från Anundsjö vann även dagens sprint i sin comeback, men den här gången fick hon slita lite mer för segern. Hon var först ut från vallen efter fullt i liggande, men bara en sekund före Felicia Lindqvist från Biathlon Östersund som också lyckades nolla. På mellanrundan drygade   Tilda ut ledningen med ytterligare tre sekunder, men avgörandet kom efter ännu ett felfritt skytte medan Felicia tvingades in i straffrundan. Det gjorde att Tilda var drygt 20 sekunder före henne ut på slutvarvet och utökade avståndet till 28 sekunder i mål. Precis som Felicia hade Finnskogas Annie Lindh en bom, men var 1,36 från segern på tredje plats.

Herrar seniorer

Limas snabbskytt Tobias Arwidson hade inga större problem att även ta hem söndagens sprint i herrarnas seniorklass. Han ledde med 24 sekunder redan efter fem fullträffar i det liggande skyttet och utökade sedan avståndet med yttterligare 10 sekunder på vägen till stående. Där missade Tobbe visserligen ett skott, men lämnade ändå vallen 38 sekunder före David Nykvist från SK Bores som hade samma skjutresultat. I mål blev Limaåkarens segermarginal knappt 50 sekunder, medan Tullus Oskar Ohlsson tog sin andra pallplats i helgen på tredje plats i mål, 25 sekunder bakom David och 1,24 från segern.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info