Hoppa till sidans innehåll

Alfred bäst av svenska herrarna i IBU-cupen

12 JAN 2022 19:46
De svenska juniorerna som tävlar i IBU-cupen gjorde en fin laginsats med tre åkare på poängplats i herrarnas kortdistans i Brezno-Osrblie. Alfred Eriksson var främst av dem på 22:a plats - personbästa med råge.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2022 19:46

Alfred Eriksson inledde med en bom, men tog snabb revansch med fem fullträffar i det andra skyttet och klättrade rejält till 28:e plats. Tack vare ytterligare en nolla i andra liggande gick han ut på det fjärde varvet som 18:e man, men avslutade med ännu ett missat skott i stående och föll fyra placeringar: På slutvarvet lyckades han hålla sin placering och blev 22:a i mål, 1,42 bakom vinnaren Vetle Paulsen från Norge. I spåret var Alfred 1,56 långsammare än hans landsman Endre Strömsheim - klart bättre än tidigare under tävlingarna i Slovakien. Det fina resultatet är dessutom den allra första poängplaceringen i IBU-cupen för 20-åringen från Dala-Järna.

Det blev en lovande start för Oscar Andersson som lyckades nolla i första liggande. Han lämnade vallen som 27:a, men klättrade därefter vidare till nionde plats efter fem nya fullträffar i det andra skyttet. Oscar fick däremot släppa 13 åkare förbi sig på vägen till andra liggande, men avancerade sedan  fyra placeringar till 18:e plats - tack vare  fullt för tredje gången. Efter en avlutande bom i sista stående gick han ut på slutvarvet som 24:a och hamnade på 28:e plats i mål, 2,11 från segern - personbästa ännu en gång. Oscar var sammanlagt 3,20 efter snabbaste åkare i spåret.

Anton Ivarsson inledde också med fem fullträffar och gick ut på det andra varvet som 38:a, men föll fem placeringar efter ett missat skott i stående. Han låg kvar på 43:e plats efter ytterligare en nolla i andra liggande och avslutade sedan lika fint i det sista stående skyttet. Tack vare tre nollor lämnade Anton vallen som 30:e man och blev till sist 32:a i mål, 18 sekunder bakom Oscar. Däremot var han 23 sekunder snabbare än landsmannen i spåret, totalt 2,57 efter Endre Strömsheim. Precis som för Alfred är dagens placering den första gången på poängplats för Anton i IBU-cupen. 

Emanuel Westberg blev 74:a efter fyra bom, medan Erik Larsson missade hela 13 skott och hamnade på 92:a plats i mål. Däremot var han snabbast av svenskarna i spåret med 17:e åktid sammanlagt, 1,23 efter Endre Strömsheim .

IBU-cupen i Brezno-Osrblie fortsätter på fredag med sprint. Damerna kör igång kl. 10.30 och herrarna kl. 14.00.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info