Hoppa till sidans innehåll

AnnaClara Forss är förbundets nya konsulent i Norra Norrland

18 FEB 2021 11:39
AnnaClara Forss är ny skidskyttekonsulent i Norra Norrland sedan årsskiftet. Drygt en
månad in i jobbet ger hon oss en inblick i vad arbetet innebär, hur läget är just nu och
vad hon ser som regionens största utvecklingsområden.
  • Skapad: 18 FEB 2021 11:39

Sedan januari är 24-åriga AnnaClara Forss anställd som skidskytteförbundets konsulent i Norra Norrland, en tjänst hon kombinerar med sin egen satsning på skidskytte i Luleå där hon är bosatt sedan ett par år tillbaka. Under våren 2020 tog AnnaClara examen från kandidatprogrammet Hälsovägledning, en utbildning som hon tillsammans med sin egen erfarenhet av skidskytte ser som en bra grund inför arbetet.

AnnaClara beskriver själv att arbetet i stora drag handlar om att få skidskyttet i Norra Norrland att växa genom ett nära samarbete med föreningarna och vara en hjälpande hand och fungera som stöd i olika frågor.

– Det handlar mycket om att få fler barn och ungdomar att testa skidskytte och förhoppningsvis fatta tycke för sporten. En del av mitt jobb kommer handla om att tillsammans med föreningarna skapa förutsättningar för att kunna öka antalet aktiva, säger AnnaClara.

Något som är viktigt för henne är barn och ungdomars möjlighet att testa på och utöva flera idrotter samtidigt utan att det ska bli konkurrens. Därför är hon tydlig med att poängtera att det är viktigt att se andra idrotter i regionen som en resurs och hon ser gärna ett samarbete mellan olika idrotter som stödjer barn och ungdomars idrottande.

– Jag kommer ursprungligen från Jämtland och gick skidskyttegymnasiet i Östersund som är en tydlig vinterstad. Här uppe i norr finns bra förutsättningar i form av en otrolig vintermiljö och dessutom så känns intresset för skidskytte stort hemma i TV-sofforna, mycket tack vare Piteå-åkarnas stora framgångar. I min roll som skidskyttekonsulent kommer jag tillsammans med föreningarna jobba för att antalet barn och unga som utövar sporten i Norra Norrland ska motsvara det intresset.

Utmaningarna för de olika regionerna i landet skiljer sig en del, och därför också konsulenternas fokus och uppdrag. AnnaClara lyfter Norra Norrlands styrkor så som många stabila föreningar med bra verksamhet och engagerade ledare men också gott om bra anläggningar och långa fina vintrar.

– Jag finns som stöd för alla föreningar i regionen som vill utveckla sin skidskytteverksamhet men fokus kommer inledningsvis vara att jobba tillsammans med föreningarna i Luleå, Piteå, Boden, Arvidsjaur och Älvsbyn.

Barn och ungdomars glädje i idrottsutövandet är det AnnaClara tror kommer bli det roligaste med uppdraget. Att få vara på plats när någon upptäcker en ny sport och har kul tillsammans.

– Det jag tror kommer bli roligast med jobbet är helt klart att få komma ut till klubbarna på träningar och utbildningar och att få träffa alla ledare, barn och ungdomar. Att få vara med där det händer och förhoppningsvis kunna bidra med bra saker kommer bli både roligt och väldigt lärorikt.

Skribent: Ella Alvin
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info