Hoppa till sidans innehåll

Anna och Simon var snabbast i spåret och vann lördagens OBS-sprint

23 JAN 2021 19:32
Under lördagen kördes den första OBS-sprinten av helgens två i Östersund, där det bjöds på fina förhållanden för åkarna. På damsidan var det Anna Hedström som slutligen stod som segrare, medan Simon Hallström tog hem vinsten på herrsidan.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2021 19:32

Damernas sprint

Annie Lind från Finnskoga och Bente Skåle från Tullus var de två damer som lyckades bäst på skjutvallen under lördagens OBS-sprint där de båda två sköt två nollor. Trots det var det Anna Hedström från I 21 som kammade hem segern efter en fin uppvisning i spåret – där hon var över en minut snabbare än Annie Lind som hade näst snabbast åktid. För Anna, som klarade sig med en bom i det liggande skyttet och sköt fullt i det stående, blev segermarginalen slutligen 53 sekunder i mål.

 

Anna Hedström, I 21 Idrottsförening

 

I kampen mellan andra och tredje plats blev det också slutligen en stabil marginal för Annie. Erika Österman från Häverödals sportklubb låg bra till inför det andra skyttet, men åkte dessvärre på en bom där och fick nöja sig med en tredjeplats i tävlingen. Med en bom vardera blev det en jämn kamp mellan Tullus Anna-Karin Heijdenberg och Nicolina Lindqvist från Biathlon Östersund om den fjärde placeringen, där Anna-Karin slutligen var den som gick starkast på spurtvarvet och kammade hem fjärdeplatse med tre sekunders marginal – drygt en och en halv minut efter segrande Anna Hedström i mål.

 

Topp 6 i damklassen under lördagens OBS-sprint

 

Herrarnas sprint

Trots två bom i vardera skytte var det alltså Simon Hallström från Lima som slutligen stod som segrare i herrarnas OBS-sprint under lördagen. Det bjöds dock på spänning in i slutet, när Johan Bergman från I 21 låg bra till efter fullt skytte i liggande och bara en bom i stå. Efter ett starkt spurtvarv av Simon, som var klart snabbast i spåret under lördagen, så fick Johan dock se sig besegrad med knappa fyra sekunder.

Även Viktor Brandt och Emanuel Westberg från I 2 respektive Tullus låg bra till inför det andra skyttet, då de båda åkte snabbt i spåret och klarat sig undan med en respektive två bom i det liggande skyttet. Efter en ytterligare en bom för Viktor och dessvärre två för Emanuel fick de båda dock se sig besegrade av Simon och Johan. Viktor kammade hem en fin tredjeplacering och Emanuel placerade sig slutligen på en fjärdeplats.

 

Topp 6 i herrklassen i lördagens OBS-sprint 

Under söndagen körs ytterligare en OBS-sprint på Östersund Skidskyttestadion med start 11.00. Vi önskar samtliga åkare lycka till! 

Resultat från tävlingen finns att hitta HÄR. 

Skribent: Ella Alvin
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

stanley

idre

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info