Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nicklas Olausson

Årets Skidskytt

10 JUN 2020 12:04
Säsongens sista ''Årets ...''-utmärkelse delades ut i måndags till ett välkänt ansikte. Årets Skidskytt var namnet på utmärkelsen och det gick, utan att förvåna någon, till folkkära Hanna Öberg!
  • Skapad: 10 JUN 2020 12:04

Föreställ er ett stenhårt träningspass som varar i nästan tre timmar. Ett pass som var upplagt som en tävling innehållandes skytte, rullskidor, löpning och quiz. Allt ihopräknat till ett slutgiltigt resultat.
Ja, det är precis det passet både A-laget och U-laget genomförde i måndags på Östersunds skidstadion.
Efter det sista skyttet var det enbart en lång slutspurt med en final climb som väntade de aktiva. Väl på toppen möttes de tävlande av Sportchefen Anna-Maria Uusitalo och Huvudtränaren Johannes Lukas för att tas emot vid målgång. När Hanna Öberg, helt slut efter det långa passet, dök upp på toppen överraskades hon med blommor och diplom för utmärkelsen Årets Skidskytt.
Hanna tog glatt emot utmärkelsen, tackade för sig och sprang sedan snabbt vidare mot duschen.

 Motiveringen:
''Att ta sig upp till världseliten är inget som gör sig själv. Med talang, vilja och skicklighet har årets skidskytt återigen visat att hon är där för att stanna. I VMs sista tävling i Antholz, efter att varit så nära pallen flera gånger, bet hon ihop och tog hem en bronsmedalj i masstarten.  Hon har tagit medalj i tre mästerskap på raken och tog dessutom hem totala Distanscupen i världscupen i år. Genom att dessutom ha varit med ända in i slutspurten om topplatserna i de övriga totalcuperna bevisar att hon är en stjärna som tänker lysa länge.''

Vi säger återigen ett Stort Grattis till Hanna för denna utmärkelse och önskar henne all lycka till under sommarträning och kommande säsong.

Skribent: Nicklas Olausson
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

stanley

idre

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info