Hoppa till sidans innehåll

Bente bäst av svenskarna på sprinten

27 FEB 2022 01:08
Det blev inga framskjutna placeringar för de svenska skidskyttarna i lördagens sprint för de äldre juniorerna vid JVM i Soldier Hollow, trots stabilt skytte. Bente Skåle lyckades bäst på 22:a plats i mål. 
  • Skapad: 27 FEB 2022 01:08

Det vackra och soliga vintervädret höll i sig även under dagens tävlingar, med snabba spår och betydligt mindre vind än under de tidigare dagarna - men tufft var det förstås ändå.

Herrar äldre juniorer

Anton Ivarsson inledde med fullt i det liggande skyttet och lämnade vallen som 22:a. Han låg även kvar på samma placering på väg in till stående, men åkte på två bom och föll till 32:a plats. Anton plockade däremot en placering på slutvarvet och blev 31:a i mål, 2,13 bakom segrande Martin Nevland från Norge. Han var totalt 1,35 långsammare än ryssen Aleksandr Kornev åkmässigt, men klart snabbast av svenskarna.

På det första varvet var Alfred Eriksson tre sekunder snabbare än Anton, men missade ett skott i liggande. Han gick ut mellanrundan som 43:a, men föll fem placeringar efter ytterligare två bom i det stående skyttet - och hamnade också på 48:e plats i mål, 3.09 från segern. Alfred var sammanlagt 2,09 efter snabbaste åkare - men hade sjunde tid på skjutvallen efter två serier på 55 sekunder. 

Emanuel Westberg sköt en bom i vardera skyttet, men hamnade utanför jaktstarten som 67:a i mål, 4,21 bakom Martin Nevland. Åkmässigt var han totalt 3,23 långsammare än Aleksandr Kornev.

Oscar Andersson kände sig lite snuvig och kom aldrig till start, men är förhoppningsvis tillbaka till den avslutande stafetten på onsdag.

Damer äldre juniorer

Bente Skåle lyckades skjuta fullt i liggande, och var så bra som 15:e åkare ut från vallen, men föll däremot två placeringar efter en bom i det stående skyttet. På slutvarvet fick Bente dessutom släppa fem åkare förbi sig, men blev ändå bäst av svenskorna som 22:a i mål, 1,23 bakom Tereza Vobornikova. I spåret var hon totalt 1,32 långsammare än den segrande tjeckiskan, men imponerade på skjutvallen med endast en bom.

Trots en bom i det inledande skyttet gick Alva Sköld ut på det andra varvet som 25:a - och avancerade sedan två placeringar efter fem fullträffar i stående. Hon blev visserligen passerad av två åkare på vägen till mål, men 25:e plats är ändå betydligt bättre än i distansloppet. Alva var sammanlagt 1,37 efter snabbaste åkare i spåret, men hade sjunde tid på skjutvallen efter två serier på 54 sekunder - och dessutom bara en bom.

Anna-Karin Heijdenberg låg en bra bit ner i resultatlistan efter två missade skott i liggande, men lyckades däremot nolla i det stående skyttet. Hon gick ut på slutvarvet som 26:a och hamnade på 27:e plats i mål, 1,40 från segern men bara sex sekunder bakom Alva. Däremot var Anna-Karin drygt 20 sekunder bättre än landsmaninnan åkmässigt och snabbast av svenskorna, sammanlagt 1,14 långsammare än Tereza Vobornikova.

Precis som Anna-Karin åkte Erika Österman på två bom i det liggande skyttet och lämnade vallen tre sekunder bakom henne, men tog också revansch med fullt i stående. Det gjorde att hon klättrade till 30:e plats, men blev till sist 36:a i mål, 2,20 bakom Tereza Vobornikova. I spåret var Erika totalt 2,09 långsammare än tjeckiskan, men däremot sexa på skjutvallen efter två serier på 52 sekunder.

I morgon är det dags för fyra spännande jaktstarter, med Sara Andersson som det stora svenska medaljhoppet. Men vi har sammanlagt 10 åkare på startlinjen som kommer att göra sitt yttersta för att klättra rejält.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info