Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson

Bettan 10:a i IBU-cupens masstart

04 DEC 2021 19:29
Det blev inga topplaceringar för de svenska skidskyttarna i lördagens avslutande masstart i norska Sjusjöen. Elisabeth Högberg var bäst på 10:e plats, medan Emil Nykvist kom på 17:e plats i herrarnas tävling.  
  • Uppdaterad: 04 DEC 2021 19:29

Herrar masstart

Tack vare fullt i det första skyttet låg Emil Nykvist bäst till av svenskarna. Han var 12:a inför andra liggande, men klättrade till femte plats efter ytterligare en nolla. Däremot missade Emil ett skott i det tredje skyttet och tappade tre placeringar och avslutade sedan med två bom i det sista skyttet. Han gick ut på slutvarvet som 14:e man, men hamnade på 17:e plats i mål - 1,59 bakom ryssen Anton Babikov som vann för andra dagen i rad. Resultatet är nytt personligt rekord för Emil i IBU-cupen - snyggt jobbat!

Precis som Emil fick Viktor Brandt en lovande start med fem fullträffar i första liggande och låg på 17:e plats på väg in till det andra skyttet, men åkte på en bom och föll två placeringar. I första stående nollade Viktor på nytt och lämnade vallen på 13:e plats, men missade två skott till i sista stående och hamnade på 30:e plats i mål, 41 sekunder bakom Emil.

Tyvärr inledde Simon Hallström med två missade skott redan i första liggande - och därefter ytterligare fyra i det andra skyttet. I de två stående skjutningarna blev det fyra bom till, vilket gjorde att Simon fick nöja sig med 58:e plats i mål, knappt sju minuter från segern.

Damer masstart

Elisabeth Högberg inledde med en bom i det första skyttet och låg på 16:e plats inför andra liggande, men missade ytterligare två skott och föll 10 placeringar. Tack vare fullt i det tredje skyttet avancerade hon till 15:e plats och avslutade sedan med samma fina resultat i sista stående. Det gjorde att Bettan gick ut på slutvarvet som 10:a och lyckades också hålla placeringen ända in i mål, 1,20 bakom segrande norskan Ragnhild Femsteinevik.

Det blev en fin start för Stina Nilsson som lyckades skjuta fullt i första liggande. Hon åkte dessutom starkt och var tvåa inför andra liggande, men föll till 16:e plats efter två bom - och låg sedan kvar på samma placering efter ytterligare två missade skott i första stående. Trots fortsatt fin fart i spåret blev det tre bom till i det sista skyttet, men Stina klättrade ändå rejält på slutvarvet från 28:e till 16:e plats i mål, 50 sekunder bakom Bettan.

Säkert stärkt av den sensationella fjärdeplatsen i gårdagens sprint startade Sara Andersson med fullt i det första skyttet. Hon låg på 11:e plats inför andra liggande och avancerade fem placeringar efter ännu en nolla. Trots två bom i det tredje skyttet var Sara fortfarande sjua när det var dags för sista stående, bara en bom från pallen. Tyvärr missade hon fyra skott och lämnade vallen som 27:a, men klättrade till 20:e plats i mål, sju sekunder bakom Stina.

Ella Halvarsson åkte på en bom i det inledande skyttet, men hade det också tungt i spåret. Trots fem fullträffar i andra liggande låg hon på 43:e plats, men avancerade sedan tre placeringar efter en ny nolla i det tredje skyttet. Tyvärr gjorde två bom i sista stående att hon föll fem placeringar och blev till slut 47:a i mål, 4,42 bakom Ragnhild Femsteinevik

IBU-cupen fortsätter närmast med distans, sprint och mixstafetter i österrikiska Obertilliach, med start torsdagen den 16 december.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info