Hoppa till sidans innehåll

Bettan femma i IBU-cupen på Idre Fjäll

25 NOV 2021 13:25
Elisabeth Högberg var bara 10 sekunder från segern på femte plats i torsdagens inledande sprint i IBU-cupen. Ingela Andersson och Ella Halvarsson hamnade också bland de 20 främsta i ett tätt lopp där Marion Wiesenarter vann efter en sekundstrid.
  • Uppdaterad: 25 NOV 2021 13:25

Det blev en lovande start för Elisabeth Högberg med fem fullträffar i det liggande skyttet. Hon lämnade vallen som sexa, bara sju sekunder från täten, men åkte sedan på en bom i stående. Eftersom ingen av konkurrenterna heller lyckades nolla avancerade Bettan trots allt två placeringar, men fick släppa snabbåkande Caroline Colombo från Frankrike förbi sig på slutvarvet. I mål var hon ändå bara 10 sekunder bakom segrande tyskan Marion Wiesenarter, tidigare med efternamnet Deigentesch, som lyckades hålla undan för den snabbåkande fransyskan med en halv sekunds marginal. För Bettan var det en stabil premiär med 13:e åktid sammanlagt, 33 sekunder efter norskan Ragnhild Femsteinevik.

Ingela Andersson inledde snabbt som trea på väg in till det liggande skyttet, men åkte på två bom direkt och lämnade vallen på 50:e plats. Tack vare femte åktid på det andra varvet plockade hon hela 24 placeringar, men missade ytterligare ett skott i stående, i en blixtsnabb serie på 17 sekunder. Det gjorde attt Ingela låg på 16:e plats när hon gav sig ut på slutvarvet, men på nytt avancerade hon starkt i spåret med tredje åktid och blev 11:a i mål, 31 sekunder från segern. Hon hade även tredje tid i spåret totalt, bara åtta sekunder efter snabbaste åkare - och Ingela var dessutom snabbast av alla på skjutvallen, efter två serier på 49 sekunder.

Tack vare fullt i liggande låg Ella Halvarsson fint med på nionde plats, bara 11 sekunder från täten. Hon avancerade dessutom tre placeringar på vägen till det stående skyttet, men missade tyvärr två skott och föll till 20:e plats. På slutvarvet tog hon sig ändå förbi en åkare och hamnade på 19:e plats i mål, 20 sekunder bakom Ingela. Ella gjorde en stark insats i spåret med 20:e åktid, totalt 42 sekunder långsammare än Ragnhild Femsteinevik, men bara nio sekunder efter Bettan.

Annie Lindh inledde med en bom i det liggande skyttet och lämnade vallen som 54:a. Trots ytterligare ett missat skott i stående avancerade hon 18 placeringar och blev till slut 37:a i mål, 1,26 från segern - och i spåret var Annie sammanlagt 1,28 efter snabbaste åkare.

Tyvärr missade Emma Nilsson två bom redan i det liggande skyttet - och efter ytterligare två bom i stående låg hon bara på 53:e plats. Men tack vare fjärde tid på slutvarvet avancerade hon 13 placeringar och knep den sista poängplatsen, två sekunder bakom Annie. Emma imponerade åkmässigt med 11:e tid totalt, en halvminut efter Ragnhild Femsteinevik, men tre sekunder snabbare än Bettan.

20-åriga Bente Skåle gjorde debut i IBU-cupen efter lovande insatser i Sverigepremiären. Hon låg på 64:e plats efter en bom i det liggande skyttet, men åkte sedan på fyra bom i stående och hamnade på 96:e plats i mål, drygt fyra minuter från segern. I spåret var Bente 2,32 efter snabbaste åkare.

Text och analys: L-G Alsenius

Foto: Ella Alvin


E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg

IBU Cup knapp.jpg 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info