Hoppa till sidans innehåll

Dubbel seger för Anna i OBS-sprinten

24 JAN 2021 13:56
Söndagen bjöd på det andra och sista loppet av helgens OBS-sprint på Skidskyttestadion i Östersund. I damklassen blev det återigen Anna Hedström som tog hem segern, men på herrsidan var det Emil Nyqvist som visade på bäst form under dagens sprint.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2021 13:56

Damsprinten
Anna Hedström från I 21 var i ledning ut från det liggande skyttet, trots att hon drog på sig två straffrundor. Ledningen höll sedan i sig tack vare att Anna återigen visade på en fin form i spåret. Trots ytterligare en bom i det stående skyttet så var det alltså återigen Anna som var den som var snabbast runt banan och tog hem segern i OBS-sprinten. Segermarginalen blev dock slutligen lite mindre än igår, mycket på grund av att Felicia Lindqvist från Biathlon Östersund sköt fullt i stå och därefter drog till med ett fint spurtvarv.

Erika Österman från Häverödal, som placerade sig på en fin tredjeplats under lördagen, visade på samma fina form även i dagens lopp. Efter bara en bom sammanlagt knep hon återigen den sista pallplatsen, denna gång dock med ett mindre avstånd upp till segrande Anna. Nicolina Lindqvist, även hon från Biathlon Östersund, körde upp sig en placering i jämförelse med gårdagens lopp – trots ytterligare en bom. Därmed placerade hon sig på en fjärdeplats, en dryg halvminut före I 19:s Amanda Lundström och Tullus Bente Skåle som slutade på en delad femteplats.

Erika Österman, Häverödal Sportklubb

Vad gäller fullt skytte under dagen så var det tre tjejer som bjöd på just detta, nämligen systrarna Melén Olsson från Häverödals Sportklubb och Thuva Andersson från OK Landehof. I kampen om sjätteplatsen var det just Cordelia och Lisa som gjorde upp, där dock storasyster Cordelia var något starkare och lillasyster fick nöja sig med en sjundeplats i loppet. För 17-åriga Thuva räckte det fina skyttet till en 17:e plats i totalen. 

Herrsprinten
På herrsidan bjöd Emil Nyqvist från Bore på ett fint skytte när han klarade sig undan med en bom i liggande och sköt fullt i stående. I kombination med en bra fart i spåret lyckades han tack vare detta ta hem söndagens OBS-sprint med en marginal på 26 sekunder.

Emil Nyqvist, Bore SK

I kampen om övriga pallplatser var det betydligt dock. Oskar Ohlsson från Tullus, Lucas Höiby från Landehof och Victor Olsson från Biathlon Östersund låg alla tre riktigt bra till inför det stående skyttet, men åkte dessvärre alla tre på bom och halkade ett par sekunder efter trots fina spurtvarv från samtliga. Istället var det Johan Stridsman från I 19 som kammade hem andraplatsen, strax före gårdagens segrare Simon Hallström från Lima som idag alltså fick nöja sig med en tredjeplats efter samma skytte som under gårdagen.

Bland herrarna var det bara en åkare som lyckades skjuta fullt under helgens OBS-sprint, nämligen 17-åriga Loke Sköld från Älvdalens SKG. Loke tog igen sina två bommade skott i liggande under lördagen med två fina skytteserier och alltså tio träff under söndagens tävling, vilket resulterade i en elfte plats totalt.

Loke Sköld, Älvdalens SKG 

Resultat från tävlingen finns att hitta HÄR.

Skribent: Ella Alvin
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

stanley

idre

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info