Hoppa till sidans innehåll

Elvira åtta i jaktstarten

19 MAR 2022 14:57
Elvira Öberg klättrade nio placeringar till åttonde plats i lördagens jaktstart, i ett varmt och soligt vårvinterväder i Holmenkollen. Mona Brorsson imponerade med fyra nollor och hamnade på 13:e plats i mål.
  • Skapad: 19 MAR 2022 14:57

Tack vare snabbast åktid på det inledande varvet och fullt på 28 sekunder i första liggande avancerade Elvira Öberg till 10:e plats, men åkte sedan på en bom i det andra skyttet och föll en placering. Hon låg även kvar på 11:e plats efter ytterligare ett missat skott i första stående, men avslutade med fem nya fullträffar på 24 sekunder i det sista skyttet och lämnade vallen som 10:e åkare. På slutvarvet passerade Elvira dessutom förbi tyskorna Franziska Preuss och Franziska Hildebrand med tredje åktid till åttonde plats i mål, 1,30 bakom norskan Tiril Eckhoff som försvarade segern från sprinten. I spåret hade svenskan tredje åktid sammanlagt, fem sekunder efter Franziska Preuss - och hon var trea även i själva jaktstarten.

Mona Brorsson klättrade 11 placeringar direkt efter fem fullträffar i det första skyttet och lämnade vallen som 16:e åkare - och efter ännu en nolla i andra liggande plockade hon ytterligare en placering. När Mona lyckade skjuta fullt även i första stående låg hon på 14:e plats och satte sedan punkt för en suverän dag på skjutvallen med sin fjärde nolla i sista stående. Hon gick ut på slutvarvet som 13:e åkare och hamnade också på 13:e plats i mål, 2,24 från segern. Mona var visserligen 1,18 efter snabbaste åkare i spåret, men 11:a i själva jaktstarten tack vare det fina skyttet.

Det blev en trist start med två bom i första liggande för Linn Persson som föll till 29:e plats. Däremot gjorde fem fullträffar i det andra skyttet att hon avancerade nio placeringar, men missade ytterligare ett skott i första stående och lämnade vallen som 22:a. Linn avslutade ändå fint med ännu en nolla i det sista skyttet och plockade fyra placeringar - och tog sig dessutom förbi ytterligare tre åkare med näst bästa tid på slutvarvet till 15:e plats i mål, nio sekunder bakom Mona. Åkmässigt var hon trea bland svenskorna med 10:e tid totalt, 32 sekunder efter Franziska Preuss.

Hanna Öberg avancerade till 36:e plats trots en bom i det inledande skyttet och plockade ytterligare åtta placeringar med tredje åktid på vägen till andra liggande. Tyvärr gjorde två bom att hon föll till 35:e plats och låg sedan utanför poängplats som 42:a efter samma resultat i det tredje skyttet. Däremot avslutade Hanna med fem fullträffar på 19 sekunder sista stående och lämnade vallen som 33:a - och tog sig dessutom förbi tre åkare på slutvarvet till 30:e plats i mål, 3,39 bakom Tiril Eckhoff. I spåret hade hon sjunde tid sammanlagt, 25 sekunder efter snabbaste åkare.

Precis som Linn inledde Stina Nilsson med två missade skott i första liggande och lämnade vallen som 21:a. Tyvärr gjorde samma resultat i det andra skyttet att hon föll ytterligare 13 placeringar och gick sedan ut på det fjärde varvet som 45:a efter två bom även i första stående. I det sista skyttet klarade sig Stina med en bom och avancerade fem placeringar och hamnade till sist på 39:e plats i mål, 4,30 från segern. Hon startade starkt med näst bästa åktid på det första varvet, men mattade lite och var totalt 36 sekunder långsammare än Franziska Preuss.

Emma Nilsson låg kvar på 24:e plats trots en bom i det första skyttet, men föll nio placeringar efter ytterligare ett missat skott i andra liggande. När det blev samma resultat i det tredje skyttet tappade hon lite till och gick ut på det fjärde varvet som 36:a - och satte sedan punkt med ett fjärde missat skott i sista stående. Emma lämnade vallen som 39:a, men blev passerad av Stina på slutvarvet till 40:e plats i mål, sju sekunder bakom landsmaninnan. I spåret var värmländskan sammanlagt 1,36 efter snabbaste åkare, men lyckades ändå ta poäng för andra tävlingen i rad.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info