Hoppa till sidans innehåll

Elvira bästa svenska i jaktstarten

06 MAR 2022 15:02
Det blev alltför många bom för de svenska damerna för att blanda sig i toppstriden i söndagens avslutande jaktstart i Kontiolahti. Elvira Öberg var till slut främst av dem på nionde plats efter fyra missade skott.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2022 15:02

Trots en bom i det inledande skyttet låg Elvira Öberg kvar på sjunde plats, men tappade därefter nio placeringar efter ytterligare två missade skott i andra liggande. Det blev ännu en bom i första stående, vilket gjorde att hon föll till 19:e plats - men avslutade fint med fem fullträffar på 21 sekunder i det sista skyttet och klättrade åtta placeringar. På slutvarvet tog sig Elvira dessutom förbi två åkare med fjärde åktid till nionde plats i mål, 1,11 bakom segrande norskan Tiril Eckhoff. Idag hade hon nionde tid totalt i spåret, 18 sekunder efter Marte Olsbu Röiseland, men var snabbast av svenskorna.

Tack vare fullt i det första skyttet avancerade Linn Persson fem placeringar till femte plats, men föll sedan tre placeringar efter ett missat skott i andra liggande. Däremot lyckades hon nolla på nytt i det tredje skyttet och lämnade vallen som sexa och var i hyfsat slagläge för att slåss om pallplatserna om några av konkurrenterna framför skulle missa i sista stående. Tyvärr åkte Linn själv på två bom och föll sju placeringar - och fick dessutom släppa en åkare förbi sig på slutvarvet till 14:e plats i mål, 1,36 från segern. Värmländskan var sammanlagt 48 sekunder efter snabbaste åkare i spåret.

Hanna Öberg efter målgång. Foto: Nordic focus

Hanna Öberg var bara fem sekunder efter Denise Herrmann som fyra inför första liggande, men åkte på två bom och lämnade vallen som nionde åkare. Tyvärr fortsatte hon med samma resultat även i det andra skyttet och föll 12 placeringar, men tog revansch med fullt skytte på 23 sekunder i första stående. Hanna gick ut på det fjärde varvet som 10:a, men avslutade sedan med ytterligare två missade skott. Det gjorde att hon föll till 18:e plats och fick samma placering i mål, 1,57 bakom Tiril Eckhoff. Åkmässsigt var Hanna totalt 28 sekunder efter Marte Olsbu Röiseland .

Precis som Hanna kom Stina Nilsson in till det inledande skyttet några sekunder från täten. När hon klarade sig med en bom gick hon ut på det andra varvet som fortsatt trea, men föll två placeringar efter ytterligare ett missat skott i andra liggande. Tyvärr gjorde två bom till i första stående att Stina  lämnade vallen som 15:e åkare och satte sedan punkt med samma resultat i det sista skyttet. Hon gick ut på slutvarvet som 21:a och hamnade på 20:e plats i mål, tre sekunder bakom Hanna. Däremot var hon sju sekunder före henne i spåret, totalt 21 sekunder efter snabbaste åkare.

Stina Nilsson. Foto: Nordic focus

Johanna Skottheim imponerade på skjutvallen med fyra nollor och lyckades ta poäng för andra loppet i rad som 38:a i mål, 3,22 bakom Tiril Eckhoff. Tyvärr tog nog insatsen i sprinten mycket energi för hon var 2,37 långsammare än Marte Olsbu Röiseland åkmässist, men Johanna kan ändå ta med sig det suveräna skyttet till kommande tävlingar. 

Precis som Johanna inledde Anna Magnusson med fem fullträffar och avancerade fem placeringar till 26:e plats, men åkte på tre bom i andra liggande och föll rejält i resultatlistan. Hon missade dessutom ytterligare två skott i de stående skyttena och hamnade på 46:e plats i mål, 4,23 från segern. I spåret var Anna 1,37 efter snabbaste åkare.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info