Hoppa till sidans innehåll

Elvira suverän vinnare i sprinten!

12 JAN 2022 18:40
Elvira Öberg tog sin tredje världscupseger efter felfritt skytte och snabbaste åktid i onsdagens spännande världscupsprint i Ruhpolding. Dessutom delade Linn Persson och Mona Brorsson nionde plats i mål.

  • Uppdaterad: 12 JAN 2022 18:40

Redan på det första varvet var Elvira Öberg snabbast av alla - och hon lämnade också vallen i ledningen med fem sekunder efter fem fullträffar i det liggande skyttet. Hon utökade därefter avståndet med ytterligare fyra sekunder på vägen till stående där hon dessutom lyckades nolla på nytt. Elvira hade åtta sekunder tillgodo på norskan Marte Olsbu Röiseland när hon gav sig ut på slutvarvet, men drygade ut segermarginalen till hela 22 sekunder i mål. Vi fick se ett närmast felfritt lopp av 22-åringen från Piteå som faktiskt var snabbast på alla tre varven - och sammanlagt 19 sekunder före närmaste åkare i spåret. Stort grattis till en suverän uppvisning Elvira!

– Äntligen noll-noll i en sprint. Jag är otroligt stolt och nöjd över min insats i dag, sa en glädjestrålande Elvira Öberg till SVT Sport efter sin seger:

– Jag hade fokus på prestationen, jag har inte tänkt så mycket på resultat. Nyckeln för mig var skyttet i ligg, jag känner mig så trygg i stående. Otroligt skönt att ha den tryggheten

Linn Persson började fint med en nolla i det liggande skyttet och gick ut på mellanrundan som 18:e åkare. När hon lyckades skjuta fullt även i stående avancerade värmländskan till nionde plats och höll placeringen in i mål, 56 sekunder bakom Elvira. Linn bjöd på ett helt annat skytte än i Oberhof med sina två imponerande nollor och var 49 sekunder efter snabbaste åkare med 19:e tid totalt i spåret. Hon har dessutom ett lysande utgångsläge med endast en dryg straffrunda upp till pallen inför söndagens jaktstart.

På det första varvet var Mona  Brorsson åtta, bara nio sekunder från täten. När hon dessutom inledde med fem fullträffar lämnade hon vallen som sexa - och var ytterligare en placering bättre inför det stående skyttet, efter femte åktid på den andra rundan. Den här gången klarade sig Mona med en bom och gick ut på slutvarvet som 10:e åkare - och delade till sist nionde plats i mål med Linn - så de går ut samtidigt i jaktstarten. På nytt imponerade Mona i spåret med åttonde åktid sammanlagt, 32 sekunder efter Elvira.

Precis som Elvira startade Hanna Öberg i ett högt tempo och var bara en halv sekund efter sin lillasyster med näst bästa tid inför det liggande skyttet, men åkte tyvärr på en bom. Hon låg på 19:e plats ut från vallen och avancerade sedan tre placeringar, trots ännu ett missat skott i stående. På slutvarvet var Hanna näst snabbast på nytt och klättrade ytterligare fem placeringar till 11:e plats i mål, en dryg sekund bakom Linn och Mona. Hon visar fortsatt fin form med andra åktid totalt, 19 sekunder efter Elvira.

Anna Magnusson lyckades också skjuta fullt i det liggande skyttet, men var lite efter sin landsmaninnor i spåret. Hon gick ut på mellanrundan som 29:e åkare, men avancerade därefter tre placeringar, trots ett missat skott i stående. På slutvarvet tog sig Anna förbi ytterligare en åkare och blev 25:a i mål, 1,28 från segern. Hon var totalt en minut långsammare än Elvira åkmässigt, men bara 11 sekunder efter Linn.

Det blev en bom i det liggande skyttet för Stina Nilsson som lämnade vallen på 65:e plats. Tyvärr åkte hon sedan på hela tre bom i stående och hade heller inte farten i spåret idag. Till slut fick Stina nöja sig med 93:e plats i mål, 3,17 bakom Elvira - och i spåret var hon 1,26 långsammare än landsmaninnan.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info