Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/Projekt.P

Elvira tvåa i supersnabb sprint!

02 DEC 2021 16:42
Precis som förra veckan var Elvira Öberg snabbast av alla i spåret - och idag räckte till en imponerande andraplats, trots två bom. Linn Persson sköt fullt och hamnade på en fin sjundeplats efter ett nytt stabilt lopp.
  • Skapad: 02 DEC 2021 16:42

Elvira Öberg var i en knapp ledning inför det liggande skyttet, men inledde med en bom och lämnade vallen på 13:e plats, 22 sekunder bakom Hanna Sola. På mellanrundan plockade hon in sju sekunder på belarusiskan, men när både missade varsitt skott var det i stället Lisa Theresa Hauser som tog över täten efter två nollor. Elvira var en halvminut efter på åttonde plats, men passerade åkare efter åkare på ett brutalt slutvarv och spurtade i mål som tvåa, bara 12 sekunder bakom österrikiskan. På nytt var Elvira outstanding i spåret där hon var snabbast på alla tre varven - och sammanlagt 20 sekunder före Hanna Sola, medan det skiljde över en halvminut till tredje åkare. Det blir en spännande jaktstart på lördag med goda vinstchanser för 22-åringen från Piteå...

På väg in till det första skyttet var Linn Persson 22 sekunder efter Elvira, men lämnade vallen som 12:a efter fem fullträffar, fyra tiondelar före landslagskompisen. Hon tappade visserligen fyra placeringar på mellanvarvet, men lyckade sedan skjuta fullt även i stående. Det gjorde att Linn avancerade till sjunde plats - en placering om hon höll ända in i mål, 34 sekunder från segern. I spåret var Linn visserligen 1,05 långsammare än Elvira, men skyttet imponerar och det är bara 20 sekunder upp till pallen inför jaktstarten.

Hanna Öberg var 13 sekunder från täten inför det liggande skyttet - och när ett av skotten smet ut låg hon bara på 33:e plats. Men på mellanrundan fick hon upp farten och avancerade hela 15 placeringar. Tyvärr blev det ytterligare en bom i stående, men Hanna lämnade ändå vallen på 19:e plats och klättrade sedan åtta placeringar med tredje åktid på slutvarvet till 11:e plats i mål, 13 sekunder bakom Linn. Hon var 35 sekunder efter Elvira med sjätte tid i spåret - och hade tredje skjuttid, efter två serier på 51 sekunder.

På det första varvet var Mona Brorsson bara två sekunder efter Hanna, men missade också ett skott i liggande och var 51:a när hon lämnade vallen. Tack vare fullt i det stående skyttet klättrade hon till 21:a plats, men fick sedan släppa en åkare förbi sig på slutvarvet till 22:a plats i mål, 1,06 bakom Lisa Theresa Hauser. Mona var 1,05 långsammare än Elvira i spåret, men bara sex tiondelar bakom Linn efter ännu ett stabilt lopp som stärker hennes chanser till en plats i söndagens stafett.

Anna Magnusson inledde optimistiskt på vägen till det liggande skyttet där hon var en dryg sekund snabbare än Mona - och efter fem fullträffar låg hon sensationellt på nionde plats. Anna fortsatte fint även på mellanrundan och var fortfarande 10:a på väg in till stående, men tyvärr gjorde två bom att hon föll tillbaka. Hon fick det också lite tyngre på slutvarvet, men lyckades klara en poängplats som 40:e åkare i mål, 1,33 från segern. Åkmässigt var hon 1,03 efter Elvira, men något snabbare än Linn och Mona.

Efter fina insatser vid Sverigepremiären fick Johanna Skottheim chansen i sprinten. Hon var en knapp halvminut från täten inför det första skyttet och inleddde dessutom med två bom. Däremot gick det bättre med fullt i stående, vilket gjorde att Johanna gick ut på slutvarvet som 62:a. Det fanns en liten chans att klara en plats i jaktstarten, men tyvärr hade hon inte marginalerna på sin sida utan var drygt tre sekunder för sent ute som 61:a i mål, 2,08 bakom Lisa Theresa Hauser. I spåret var Johanna 1,46 långsammare än Elvira.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info