Hoppa till sidans innehåll

Emma på åttonde plats i jaktstarten

12 MAR 2022 16:27
Emma Nilsson lyckades bäst av svenskorna i lördagens jaktstart i IBU-cupen som åtta i mål - och med Elisabeth Högberg på placeringen bakom.  Henning Sjökvist hamnade på 10:e plats i herrarnas tävling.
  • Skapad: 12 MAR 2022 16:27

Damer jaktstart

Emma Nilsson inledde med en bom och tappade en placering till 10:e plats, men lyckades däremot skjuta fullt i andra liggande. Hon lämnade vallen som 12:a, men avancerade sedan till åttonde plats med femte tid på det tredje varvet. Tyvärr åkte Emma på ytterligare en straffrunda i första stående och föll sex placeringar, men tack vare fem nya fullträffar i det sista skyttet gick hon ut på slutvarvet som nia och hamnade till sist på åttonde plats i mål, 35 sekunder bakom Caroline Colombo. I spåret var Emma snabbast av svenskorna med nionde åktid sammanlagt, 47 sekunder efter den segrande fransyskan - och var dessutom åtta i själva jaktstarten.

Tack vare fullt i första liggande behöll Elisabeth Högberg andraplatsen och tog dessutom in tre sekunder mot ledande Lou Jeanmonnot. På väg in till det andra skyttet var hon bara fem sekunder efter fransyskan, men åkte på en bom och föll två placeringar. Bettan missade ytterligare två skott i första stående och lämnade vallen som sexa, men blev passerad av fyra åkare på vägen till det sista skyttet. Där lyckades hon nolla ännu en gång på 24 sekunder och klättrade till fjärde plats, men fick släppa Emma och ytterligare fyra åkare förbi sig på slutvarvet till nionde plats i mål, 46 sekunder från segern. Bettan var totalt 1,20 efter snabbaste åkare i spåret.

Ingela Andersson hade fjärde åktid på det inledande varvet, men åkte på två bom direkt och föll 10 placeringar till 17:e plats. Däremot gjorde fem fullträffar i andra liggande att hon plockade fyra placeringar - och trots ännu ett missat skott i det tredje skyttet avancerade Ingela till nionde plats. Hon avslutade tyvärr med samma resultat i sista stående och föll två placeringar - och precis som Bettan tröttnade Ingela på slutvarvet och hamnade på 14:e plats i mål, 1,14 bakom Caroline Colombo. Åkmässigt var hon 54 sekunder långsammare än fransyskan med 13:e tid sammanlagt.

På grund av två bom i det inledande skyttet föll Nicolina Lindqvist åtta placeringar och lämnade vallen som 29:a. Hon tappade ytterligare fyra placeringar efter ett missat skott i andra liggande och fick sedan en straffrunda vardera i de stående skyttena. Nicolina hamnade på 30:e plats i mål, 3,15 från segern - och i spåret var hon totalt 1,45 långsammare än Caroline Colombo.

Anna Hedström fick en kanonstart med fullt i båda liggande skjutningarna och klättrade 11 placeringar till 28:e plats. Tyvärr gjorde två bom i det tredje skyttet och ytterligare tre missade skott i sista stående att hon föll tillbaka och blev till sist 38:a i mål, 3,53 bakom Caroline Colombo. Anna var sammanlagt 1,07 långsammare än fransyskan åkmässigt, men bara 14 sekunder efter Ingela.

Tack vare fem fullträffar i första liggande avancerade Ella Halvarsson åtta placeringar till 38:e plats, men åkte därefter på två straffrundor i det andra skyttet och föll sex placeringar. Efter ytterligare tre missade skott i stående hamnade Ella även på 44:e plats i mål, 4,25 från segern - och i spåret var hon totalt 1,29 efter snabbaste åkare, men bara nio sekunder långsammare än Bettan.

Herrar jaktstart

Henning Sjökvist klättrade sex placeringar till 16:e plats efter fullt i det inledande skyttet. Han fortsatte med samma fina resultat i andra liggande och avancerade ytterligare fyra placeringar - och lämnade därefter vallen som 11:e man, trots en bom i första stående. När Henning lyckades nolla för tredje gången på 24 sekunder i det sista skyttet låg han på 10:e plats och höll sedan sin placering in i mål, 2,04 bakom tysken Philipp Horn. Han var totalt 1,20 långsammare än norrmannen Erlend Bjöntegaard i spåret med 20:e åktid - och dessutom sjua i själva jaktstarten. Dagens placering är dessutom nytt personbästa i IBU-cupen för den 24-årige dalmasen!

På det första varvet hade Emil Nykvist femte åktid, men inledde med en bom och tappade en placering till 20:e plats. Däremot avancerade han sju placeringar efter fem fullträffar i det andra liggande skyttet, men åkte tyvärr på ytterligare tre straffrundor i första stående och föll till 26:e plats. Emil avslutade ändå fint med ännu en nolla på 24 sekunder i det sista skyttet och lämnade vallen som 18:e man, men fick släppa fem åkare förbi sig på slutvarvet till 23:e plats i mål, 3,19 från segern. I spåret var han 1,08 efter bäste åkare med 14:e tid sammanlagt, men 12 sekunder snabbare än Henning.

Viktor Brandt hade det tungt på skjutvallen och hamnade på 54:e plats i mål efter totalt åtta bom, medan Simon Hallström blev varvad efter åtta missade skott redan i stående och utan slutplacering.

I morgon avslutas IBU-cupen i Ridnaun med säsongens sista tävlingar. Det blir singel mixstafett kl. 10.30, följt av mixstafett kl. 13.00.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info