Hoppa till sidans innehåll

Erika och Tobias tog hem lördagens Hallstasprint!

06 FEB 2021 13:56
Under lördagsförmiddagen kördes den första observationstävlingen för helgen när Hallstasprinten i Sollefteå gick av stapeln. Erika Österman tog hem segern i damsprinten, medan Tobias Arwidson var den som stod som segrare i herrarnas sprint.
  • Skapad: 06 FEB 2021 13:56

Damsprinten

Erika Österman från Häverödals Sportklubb bjöd på ett fint sprintlopp under lördagen där hon inte bara höll en jämn och hög fart i spåret, utan också klarade sig med ett riktigt fint skytte. Efter fem träff i liggande blev det förvisso en bom i stående för Erika, men det räckte med god marginal för seger i lördagens observationstävling. 

På andra plats placerade sig Nicolina Lindqvist från Biathlon Östersund, 1.10 efter segrande Erika. Nicolina som, trots fyra bom totalt, visade på fin form i spåret och höll undan för Anna-Karin Heijdenberg från Tullus som kammade hem tredjeplatsen drygt tio sekunder efter Nicolina. Även Anna-Karin fick ta sig igenom straffrundan sammanlagt fyra gånger under loppet, men visade alltså också hon på en fin åkform.

Nicolina Lindqvist

I kampen om fjärde- och femteplatsen blev det en sekundstrid mellan I 21:s Johanna Nordqvist och Häverödals Alva Sköld, båda två med fem bom vardera. Det var dock slutligen Johanna som var den som var något snabbare i spåret, och säkrade fjärdeplaceringen med tre sekunder. 

Moa Olsson från Bore placerade sig på en fin sjätteplats efter ett stabilt skytte och endast en bom i det stående skyttet, knappt två minuter efter segrande Erika i mål. 

Herrsprinten

Tobias Arwidson från Lima Skyttegille var den enda som sköt fullt under lördagens Hallstasprint, och tillsammans med en stabil åkning placerade det honom högst upp på pallen. Segermarginalen ner till dagens tvåa Johan Bergman från I21 stannade slutligen på drygt 43 sekunder efter två bom från Johan. 

Tobias Arwidson

På en fin tredjeplats Placerade sig Viktor Brandt från I2. Även han klarade sig undan med två bom, men skidorna i spåret gick ett par sekunder långsamare än Johans under loppen. Med knappt en minut efter Tobias i mål var dock tredjeplatsen säkrad, då hoppet ner till dagens fyra slutade på ytterligare 39 sekunder.

En annan som sköt bra under lördagen var dock just loppets femma, Oscar Andersson från Älvdalens SKG. Efter fullt skytte i liggande var det tyvärr en som smet ut i det stående skyttet, men nio av tio träff gav honom en fin fjärdeplacering. Ett par sekunder därefter säkrade Alfred Eriksson från Dala-Järna en femteplats i dagens observationstävling, 1.42 efter segrande Tobias med tre bom. Tre bom blev det även för Emanuel Westberg som kammade hem sjätteplatsen, knappt 50 sekunder efter Alfred på femteplatsen i mål. 

Imorgon söndags körs ytterligare en observationstävling med start 11.00. 

Samtliga resultat från dagen finns att hitta HÄR.

Skribent: Ella Alvin
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info