Hoppa till sidans innehåll
Foto: NordicFocus

Femte plats för Sverige i singel mixstafetten

08 JAN 2022 16:01
Jesper Nelin och Johanna Skottheim hade vissa problem med skyttet, men trots två straffrundor blev Sverige till sist femma i lördagens singel mixstafett i Oberhof - i en rafflande och omväxlande tävling.

 
  • Skapad: 08 JAN 2022 16:01

Jesper Nelin var först ut för det svenska laget. Han höll sig långt fram i startfältet på det inledande varvet och var fyra in till det liggande skyttet - och  lämnade sedan vallen som tvåa efter fem fullträffar, strax bakom norrmannen Vetle Sjåstad Christiansen. På mellanrundan fick duon sällskap av tysken Erik Lesser och de tre kom in till stående med sex sekunder tillgodo på närmaste lag. Trots ett extraskott växlade Jesper om tredje lag, nio sekunder efter ledande Tyskland. Sammanlagt hade han sjätte åktid, men bara fyra sekunder efter Erik Lesser.

Det var några sekunder upp till Österrike närmast framför när Johanna Skottheim gav sig ut i spåret, men när det var dags för det liggande skyttet var hon ifatt täten som fyra av fem åkare. Tyvärr gjorde tre extraskott i en långsam serie att Sverige föll till sjunde plats, 27 sekunder bakom Norge som nu var i ledningen. På vägen till stående tappade Johanna ytterligare sju sekunder men höll sin placering - och trots ytterligare ett extraskott avancerade Sverige till femte plats vid växling, 10 sekunder bakom Tyskland som var tillbaka i täten. Johanna hade 11:e tid totalt i spåret, 17 sekunder efter fransyskan Anais Chevalier-Bouchet - och var 13:e åkare på själva sträckan.

Jesper Nelin tappade sex sekunder på vägen till det liggande skyttet men behöll femteplatsen - och efter ett extraskott lämnade han vallen som trea, på nytt 10 sekunder från täten. På vägen till stående anförde Jesper en grupp om sex åkare som var 12 sekunder efter ledande Tyskland inför det stående skyttet. Tyvärr åkte svensken på två straffrundor vilket gjorde att han växlade som 12:e lag, 54 sekunder efter Ryssland - och med Tyskland tätt bakom. Jesper hade nionde åktid sammanlagt, 19 sekunder efter Vetle Sjåstad Christiansen - och han var 22:a på själva sträckan.

På nästa varv avancerade Johanna Skottheim två placeringar och var 10:a på väg in till liggande. Trots ett extraskott lämnade hon vallen som åttonde lag och var en placering bättre inför det stående skyttet. Trots två extraskott gick Johanna ut på slutvarvet som femma, knappt fyra sekunder bakom Ukraina men med tre lag jagande strax bakom. Vid sista mellantiden blev hon passerad av Tyskland och Belgien, men lyckades spurta ner båda lagen på upploppet och ta Sverige i mål som femte lag, 1,24 bakom segrande Ryssland. Den här gången hade Johanna nionde åktid, 19 sekunder efter Anais Chevalier-Bouchet - och hon var dessutom sexa på själva sträckan.

Det svenska laget hade åttonde tid totalt i spåret, 48 sekunder långsammare än Frankrike - och hade samma placering på skjutvallen.

Text och analys: L-G Alsenius

 


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info