Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson

Fler än någonsin har följt de svenska skidskyttarna genom TV-rutan i vinter

10 MAJ 2021 08:33
Under säsongen som gått är det inte bara de svenska skidskyttarna som har slagit rekord, utan även publiken hemma i TV-sofforna. Fler än någonsin har följt världscupen genom SVT under vintern, med snitt över en miljon tittare under varje tävling.

  • Skapad: 10 MAJ 2021 08:33

Rekordtittning på sport i SVT med skidskytte som den stora vinnaren. Så enkelt kan man sammanfatta sportvintern i SVT, enligt dem själva. Stödet och intresset för våra svenska skidskyttar har under vintern som gått varit större än någonsin. Under VM i Pokljuka uppnådde tittarsiffrorna 16,8 miljoner och under hela säsongen har i snitt över en miljon tittare följt skidskyttetävlingarna genom Vinterstudion.

Vi ser ett rekordstort intresse för skidskytte, den vintersport som sticker ut mest i vår mätning. I snitt såg runt en miljon svenskar varje tävling från världscupen i skidskytte, en ökning med nästan 50 procent jämfört med tidigare säsonger, säger Åsa Edlund, sportchef på SVT.

Jämfört med 2019 ökade tittartiden på de svenska skidskyttarna med över 60 procent och ingen annan vintersport har haft så stor tittartid de senaste fem åren, enligt siffror från SVT.  Tilläggas ska att tittarsiffrorna under VM-sändningarna nådde ännu lite högre, då drygt 1,3 miljoner svenskar fanns med i varje sändning.

Under en säsong som denna, där publik har uteslutits från samtliga tävlingar, har stödet hemifrån TV-sofforna varit oerhört viktigt. I tillägg till de fantastiska tittarsiffrorna har engagemanget på svenskt skidskyttes sociala kanaler också varit större än någonsin. Bland annat så har följarrekord uppnåtts på såväl Facebook som Instagram, med exponeringssiffror upp till 196 100.

Vi vill passa på att skicka ett stort TACK till alla som stöttat svenskt skidskytte under rekordsäsongen 2020/21!

 

Skribent: Ella Alvin
E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info