Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson

Förberedelserna inför OS i Peking 2022 är i full gång

11 MAJ 2021 15:51
I dagarna har viktiga samtal genomförts om förberedelserna inför OS i Peking mellan landslagsaktiva, huvudtränare Johannes Lukas och Sveriges Olympiska Kommittés fysiolog och FoU-chef Hans-Christer ”H-C” Holmberg.
  • Skapad: 11 MAJ 2021 15:51

Träningsåret har startat för våra svenska skidskyttar och kommande säsongs stora händelse är OS i Peking som pågår under februari 2022. För att ge det svenska skidskyttelandslaget de bästa förutsättningarna inför de olympiska spelen har utvecklingssamtal mellan vardera aktiv, Johannes Lukas samt H-C Holmberg från SOK genomförts.

Den erfarenhet och stöd som SOK erbjuder är en viktig del av skidskyttelandslagets förberedelser inför den kommande OS-säsongen, där samtalen som genomförts de senaste dagarna är en del av detta stöd.

– Vi har ett väldigt bra stöd från SOK och samspelet med dem är oerhört värdefullt för oss. H-C har, i tillägg till kunskap inom fysiologi, en unik erfarenhet av att förbereda olika olympiska vinter- och sommaridrottare inför mästerskap vilket gör honom till ett väldigt bra stöd för oss inför den kommande säsongen, säger svenska Skidskytteförbundets generalsekreterare Rikard Grip.

H-C Holmberg, som är professor i idrottsvetenskap sedan 2010 och har arbetat med idrottare i allmänhet och OS-atleter i synnerhet i över 20 år, beskriver själv samtalen som en del av flera viktiga förberedelser inför de kommande olympiska spelen. 

– Vi har gått igenom säsongen 2020/21 och diskuterat den kommande säsongen. Tävlingarna i skidskytte under OS i Beijing 2022 kommer att genomföras på hög höjd, 1650–1750 meter över havet, vilket kräver extra förberedelser både under såväl träningssäsongen som veckorna innan tävlingarna, säger H-C Holmberg.

– Goda förberedelser ökar sannolikheten att lyckas inom elitidrott, fortsätter han.

Johannes Lukas har också deltagit i de digitala samtalen som har genomförts och ser positivt på det stöd som SOK erbjuder för såväl tränare som aktiva i skidskyttelandslaget.

– Vi har ett bra samarbete med SOK och jag är väldigt tacksam för allt stöd vi tränare, men också de aktiva, får. Dels så innebär stödet att vi tränare kan diskutera till exempel vår planering med H-C men samtidigt får de aktiva specialhjälp av andra resurser, som individuell hjälp med nutrition som exempel. Vår plan inför Beijing är klar och nu ser jag fram emot de kommande träningsmånaderna, säger Johannes Lukas.

H-C Holmberg, Peppe Femling och Johannes Lukas.

 

Skribent: Ella Alvin
E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info