Hoppa till sidans innehåll

Första pallplatsen för Mona!

21 JAN 2022 16:51
Mona Brorsson fick äntligen ta steget upp på pallen i Världscupen när hon blev trea i fredagens distanslopp i Antholz, efter endast två missade skott och med 12:e åktid. Fransyskan Justine Braisaz-Bouchet vann.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2022 16:51

Det var bara 15 sekunder upp till täten för Mona Brorsson som var åttonde åkare på väg in till första liggande. Tack vare fem fullträffar lämnade hon vallen som fyra och låg även kvar på samma placering efter en ny nolla i det andra skyttet. Trots en bom i det andra liggande skyttet avancerade värmländskan till tredje plats och avlutade sedan med samma skjutresultat i sista stående. När flera andra av konkurrenterna också missade ett eller flera skott gick Mona ut på slutvarvet som fortsatt trea. Hon hade 15 sekunder tillgodo på Clare Egan närmast bakom och drygade ut avståndet till amerikanskan ytterligare med fjärde åktid och höll tredjeplatsen in i mål, 1,37 bakom segrande Justine Braisaz-Bouchet. I spåret var Mona 59 sekunder efter fransyskan med 12:e åktid, vilket visar att hon även klarar att prestera på hög höjd. Grattis Mona till ett suveränt lopp och karriärens första pallplats!

– Jag är verkligen jättestolt över dagens prestation och jag känner att jag kan visa andra att inte ge upp. Det går, fasen det går, sa en tårfylld men glädjestrålande Mona Brorsson till SVT Sport efter loppet:

Johanna Skottheim under fredagens distans. Foto: Nordic Focus

Johanna Skottheim gjorde en klart godkänd insats på skjutvallen med endast två missade skott i liggande, men var 5,28 efter snabbaste åkare i spåret och blev 56:a i mål. Ingela Andersson var knappt tre minuter långsammare än Justine Braisaz-Bouchet, men åkte på totalt sex bom och hamnade till sist på 71:a plats.

Ingela Andersson under fredagens distans. Foto: Nordic Focus

Text och analys: L-G Alsenius
Foto: Nordic Focus

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info