Hoppa till sidans innehåll

Framtidens skidskyttegymnasium öppnar portarna i Sollefteå

17 MAJ 2021 09:52
Inom ett år ska det nybyggda skid- och skidskyttegymnasiet i Sollefteå stå klart för att fortsätta skola framtidens skidskyttar. Skidskytteförbundet bjöds in på en rundtur i lokalerna som bland annat rymmer träningslabb, skyttebanor och vallarum.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2021 09:52

Det är precis färdigställda lokaler vid Gudlav Bidlerskolan i Sollefteå som biträdande rektor Pär Bodin visar runt i. Samtidigt som hela skolan genomgår en renovering har en nybyggd byggnad för skid- och skidskytteelever kommit på plats på skolområdet. På de 1400 kvadratmeterna ryms allt från groventré, vallarum och kök till träningslabb, gym och ett rum för skytteträning. Inne i den renoverade skolbyggnad håller dessutom en inomhusskyttebana i full storlek på att färdigställas.

– Tanken är att studenterna enkelt och smidigt ska kunna ta sig från till exempel en av lektionssalarna, genom omklädningsrummen, till rummen där deras privata skåp finns, vidare till ett låst rum med vapenskåp, till valla-rummet och sedan genom groventrén ut direkt till minibussarna som står i carporten utanför, berättar biträdande rektor Pär Bodin.

Utöver att de nybyggda lokalerna säkerställer ljusa, nya och fräscha ytor för samtliga elever och tränare vid skid- och skidskyttegymnasiet på Gudlav Bidlerskolan så innebär det också en hel del förbättringar gällande utrustning och tillgänglighet. Bland annat så finns gym, träningslabb med rullband och rum för skytteträning med laser och/eller luftgevär allting tillgängligt inne i skolbyggnaden såväl som köksdel med matplatser, omklädningsrum och lektionssalar.

– Det blir ju givetvis så mycket enklare att säkerställa att allting vi vill ska finnas på plats går att lösa när vi själva är med redan från uppbyggnaden av huset, säger Pär Bodin.

– Vi gjöt ett hål i grunden för att det här rullbandet skulle få plats, så rummet är specialanpassat efter det. Det känns otroligt roligt att vi har möjligheten att erbjuda såhär bra utrustning för alla våra elever och tränare, fortsätter han.

I såväl tränarnas utrymme som i elevernas finns vallarum inplanerade i planritningen, där Swegon har säkerställt ett inomhusklimat i världsklass för alla elever och lärare på gymnasieskolan – läs mer om det HÄR.

Gymlokaler.

Skyttebana i fullstorlek.

Skribent: Ella Alvin
E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info