Hoppa till sidans innehåll

Hanna bästa svenska i rafflande jaktstart.

04 DEC 2021 15:19
Hanna och Elvira Öberg var båda med i segerdiskussionen inför det sista skyttet i lördagens jaktstart i Östersund, men bommade ett skott var och blev sexa och sjua i mål. Norskan Marte Olsbu Röiseland vann.
  • Skapad: 04 DEC 2021 15:19

Tack vare näst bästa åktid avancerade Hanna Öberg tre placeringar på vägen till det första skyttet, men åkte på en bom och var tillbaka på 11:e plats. På det andra varvet plockade hon två placeringar med andra tid i spåret ännu en gång och lyckades sedan nolla på 23 sekunder i andra liggande. Det gjorde att Hanna gick ut på nästa runda som femma och hade samma placering inför det tredje skyttet. Trots ytterligare ett missat skott lämnade hon vallen som fyra och kom in till det avslutande stående skyttet tillsammans med fem andra åkare för att skjuta om segern. Hanna var den som kom igång först, men missade det fjärde skottet i en supersnabb serie på 18 sekunder, medan fyra av konkurrenterna sköt fullt. Hon gick ut på slutvarvet som sexa och lyckades hålla placeringen in i mål, 22 sekunder bakom segrande norskan Marte Olsbu Röiseland - efter en intern släktduell med lillasyster Elvira på upploppet. Trots de tre bommarna avancerade Hanna fem placeringar från start och var trea i själva jaktstarten. Hon hade också tredje tid totalt i spåret, 21 sekunder efter fransyskan Justine Braisaz-Bouchet - och dessutom klart snabbast på skjutvallen efter fyra serier på 1,30.

Elvira Öberg tog in hela 13 sekunder på ledande Lisa Theresa Hauser på det första varvet, men inledde med en bom och lämnade vallen som trea, 25 sekunder bakom österrikiskan. På nästa runda åkte hon ifatt ännu en gång - och när båda lyckades nolla i andra liggande gick de ut på den tredje rundan tillsammans - och hade dessutom sällskap av fransyskan Anais Chevalier-Bouchet. Tack vare näst bästa åktid körde Elvira ifrån konkurrenterna och hade ledningen med 13 sekunder inför det första stående skyttet, men bommade tyvärr två skott och föll till sjätte plats, en halvminut bakom Lisa Theresa Hauser som var i täten på nytt. Men 22-åringen från Piteå pumpade på i spåret och knaprade in sekund efter sekund på vägen till det sista stående skyttet där hon på nytt var ifatt. Men medan fyra av konkurrenterna lyckades skjuta fullt, missade Elvira det allra sista skottet till hemmapublikens besvikelse - och med det försvann segerchansen. Hon gick ut på slutvarvet som sjua och fick samma placering i mål, strax bakom storasyster Hanna. Idag var Elvira näst snabbast sammanlagt i spåret, 16 sekunder efter snabbaste åkare - och även om skyttet svajade en aning är det bara en tidsfråga innan den formstarka svenskan står högt upp på pallen.

Tack vare fem fullträffar i det inledande skyttet klättrade Mona Brorsson åtta placeringar till 14:e plats, strax bakom Hanna. När hon sedan nollade även i andra liggande lämnade hon vallen som åtta och låg kvar på samma placering när det var dags för det tredje skyttet. Tyvärr åkte Mona på hela tre bom och föll till 26:e plats, men avlutade starkt med sitt tredje felfria skytte i sista stående. Det gjorde att hon avancerade åtta placeringar till 18:e plats - och höll sedan placeringen in i mål, 1,50 bakom Marte Olsbu Röiseland. Mona var 1,07 långsammare än Justine Braisaz-Bouchet med 15:e åktid och visar stabil form.

Linn Persson startade som sjua, men föll fem placeringar efter en bom i det första liggande skyttet. Hon fortsatte med samma skjutresultat även i andra liggande och gick ut på det tredje varvet på 15:e plats, men tappade ytterligare sex placeringar efter ännu ett missat skott i första stående. Linn satte sedan punkt med en fjärde bom i det sista skyttet och gick ut på slutvarvet som 25:a Där fick hon släppa fransyskan Julia Simon förbi sig och spurtade i mål på 26:e plats, 2,26 från segern.  Idag var det ganska tungt för Linn i spåret där hon var 1,46 långsammare än Justine Braisaz-Bouchet.

Tyvärr fick Anna Magnusson en trist start med två bom redan i det första skyttet. Trots ytterligare ett missat skott i andra liggande avancerade hon sedan tre placeringar från sin startposition till 37:e plats och låg kvar på  samma placering efter fullt i det tredje skyttet. Men när Anna åkte på hela tre bom i sista stående hamnade hon strax utanför poängplats som 42:a i mål, knappt fyra minuter bakom Marte Olsbu Röiseland. I spåret var hon 1,11 efter snabbaste åkare, men bara fyra sekunder långsammare än Mona.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info