Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson

Här är de svenska landslagstrupperna inför säsongen 2021/22

16 APR 2021 11:03
Efter en nyligen avslutad säsong är nu alla platserna till landslagstrupperna inför säsongen 2021/22 klara. Här hittar du de uttagna trupperna till det svenska A-landslaget samt Team Autoexperten.
  • Skapad: 16 APR 2021 11:03

Skidskyttesäsongen 2020/21 går till historien på flera sätt. Dels så var det en säsong som präglades av coronapandemin, men den var dessutom den bästa säsongen resultatmässigt för svenskt skidskytte någonsin. Med sammanlagt 31 pallplatser, sex VM-medaljer och en Staffettcupseger så har den nyligen avslutande säsongen definitivt skrivit in sig i svenskt skidskyttes historia.

Efter en rekordbra säsong är det nu dags att ladda om inför en ny säsong, där OS i Peking är det stora målet. I den svenska landslagstrupp som tagits ut inför säsongen 2021/22 finns sammanlagt 14 aktiva med, varav tre har tilldelats en utvecklingsplats i A-laget.

– Vi går in i ett spännande år med OS som höjdpunkt. Inom A-laget sker det inte så stora förändringar förutom att vi utökat truppen med två aktiva. Vi kommer bygga vidare på verksamheten likt förra året med mycket träning i Östersund, men målet är också att genomföra läger på höghöjd som förberedelser inför OS, säger Anna-Maria Uustialo, sportchef på svenska Skidskytteförbundet.

Ansvariga tränare för A-landslaget är likt tidigare säsong Johannes Lukas, Mattias Nilsson, Johan Hagström och Jean-Marc Chabloz.

– Vi har precis lämnat en väldigt lyckad säsong bakom oss och drar snart igång träningssäsongen inför nästa där OS såklart är det största målet. Truppen liknar till stora delar förra årets och det känns tryggt att kunna fortsätta jobba framåt och utvecklas med det starka svenska landslag vi har, säger Johannes Lukas, huvudtränare för det svenska landslaget.

– Det känns otroligt kul att få starta upp en ny säsong och denna ska bli extra speciell då OS är det stora målet! Jag har med mig en oerhört bra känsla från säsongen som var och ser väldigt mycket fram emot att lägga ner jobbet som krävs in mot nästa. Vi har hela laget visat att vi utvecklats och jag tror att alla vill ta ytterligare kliv inför nästa säsong. Där kommer det starka och kunniga teamet vi har omkring oss se till att göra det möjligt, säger Elvira Öberg inför den kommande säsongen.  

I Team Autoexperten, där yngre talanger som matchas mot att kliva in i A-laget tar plats och som tidigare gick under namnet Utvecklingslandslaget, finns sammanlagt 13 aktiva med inför säsongen 2021/22.

– Team Autoexperten är en mer långsiktig satsning där vi har både har juniorer och yngre seniorer med i laget. Några av de aktiva i detta lag är också är en del av Olympisk Offensiv och har då lite extra stötning med hjälp av SOK, säger Anna-Maria Uusitalo.

Ansvariga tränare för Team Autoexperten är Jonas Johansson och Erika Oskarsson.

A-landslag 2021/22
Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb
Linn Persson, SK Bore
Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb
Mona Brorsson, Finnskoga IF
Johanna Skottheim, Lima SKG
Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb
Stina Nilsson, Lima SKG
Sebastian Samuelsson, I21 IF
Jesper Nelin, Piteå Skidskytteklubb
Martin Ponsiluoma, Tullus SG
Peppe Femling, Piteå Skidskytteklubb

A-landslag utveckling 2021/22
Malte Stefansson, Oxbergs IF
Tilda Johansson, Anundsjö SKF
Oskar Brandt, I2 IF

Team Autoexperten 2021/22
Annie Lind, Finnskoga IF
Anna Hedström, I21 IF
Nicolina Lindqvist, Biathlon Östersund
Sara Andersson, Mora Biathlon
Ella Halvarsson, Biathlon Östersund
Erika Österman, Häverödals SK
Henning Sjökvist, Biathlon Östersund
Viktor Brandt, I2 IF
Erik Larsson, Mora Biathlon
Oscar Andersson, Älvdalens SKG
Anton Ivarsson, Tullus SG
Emanuel Westberg, Tullus SG
Alfred Eriksson, Dala-Järna IK

I tillägg till dessa två landslag kommer det att finnas en grupp med aktiva på skidskytteuniversitetet i Östersund, som kommer att presenteras inom kort.

Skribent: Ella Alvin
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info