Hoppa till sidans innehåll

Inga topplaceringar för herrarna i jaktstarten

18 DEC 2021 16:49
Sebastian Samuelsson var bäst av de svenska herrarna även i lördagens jaktstart i Världscupen som 11:a i mål, efter fyra missade skott. Fransmannen Quentin Fillon Maillet sköt fullt och tog en säker seger.
  • Skapad: 18 DEC 2021 16:49

Tyvärr gjorde en inledande bom att Sebastian Samuelsson föll fem placeringar till 14:e plats och tappade kontakten med åkarna i toppen. Han  gick sedan ut på det tredje varvet som 19:e man efter ytterligare två missade skott i andra liggande. Däremot lyckades Sebastian skjuta fullt i första stående och avancerade fyra placeringar. Han klättrade dessutom vidare till 10:e plats inför det sista skyttet, tack vare bästa åktid på det fjärde varvet. Men efter en fjärde bom lämnade han vallen som 12:a och spurtade i mål som 11:e man, 1,34 bakom fransmannen Quentin Fillon Maillet. I spåret var Sebastian ändå näst snabbast sammanlagt, 10 sekunder efter vinnarens landsman Emilien Jacquelin.

Peppe Femling under lördagens jaktstart. Foto: Nordic Focus.

Peppe Femling stod på nytt för en stark klättring, i en tävlingsform som verkar passa piteåkaren som hand i handske. Han plockade 12 placeringar direkt efter fem fullträffar och avancerade sedan ytterligare till 30:e plats efter ännu en nolla i andra liggande. När Peppe lyckade skjuta fullt för tredje gången lämnade han vallen som 29:a, men avslutade med en bom i sista stående. Trots det plockade han två placeringar till och gick ut på slutvarvet som 27:e man och höll placeringen in i mål, 2,55 från segern. Peppe var totalt  1,13 efter snabbaste åkare i spåret, men visade på nytt upp ett stabilt skytte som lovar gott inför kommande tävlingar, inte minst stafetterna.

En bom i det första skyttet gjorde att Jesper Nelin tappade sju placeringar till 27:e plats, men tog sedan revansch med fem fullträffar i andra liggande. Han gick ut på det tredje varvet som 24:a, men föll tillbaka på nytt efter ytterligare två missade skott i första stående. När det blev samma resultat även i det avlutande skyttet gick Jesper ut på slutvarvet som 37:a, men tog sig förbi tre åkare och hamnade på 34:e plats i mål, en dryg halvminut bakom Peppe. I spåret var han däremot 23 sekunder snabbare än klubbkompisen, totalt 50 sekunder efter Emilien Jacquelin.

Jesper Nelin under lördagens jaktstart. Foto: Nordic Focus.

Malte Stefansson klättrade sju placeringar på det första varvet, men inledde med två bom och lämnade vallen som 59:a. Tyvärr var det inte hans dag på skjutvallen och efter ytterligare fem missade skott fick han nöja sig med 58:e plats i mål, 6,37 bakom Quentin Fillon Maillet. Malte var dessutom drygt två minuter efter snabbaste man i spåret.

I morgon avslutas tävlingarna i Annecy-Le Grand Bornand med massstarter. Damerna kör igång kl. 12.45 och herrarna två timmar senare.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info