Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/Projekt.P

Jesper 12:a i herrarnas världscupdistans

27 NOV 2021 17:47
Trots stark åkning blev det alltför många bom för de svenska herrarna i lördagens distanslopp.Jesper Nelin var bäst av dem på 12:e plats, trots tre missade skott. Norrmannen Sturla Holm Laegreid tog en säker seger, efter fyra nollor.
  • Skapad: 27 NOV 2021 17:47

Jesper Nelin var så bra som femma på det inledande varvet och tog sedan sensationellt ledningen efter fem fullträffar i första liggande. Tyvärr gjorde två bom i det andra skyttet att han föll till 35:e plats, men tack vare en ny nolla i andra liggande avancerade Jesper hela 16 placeringar. Trots en avslutande bom i sista stående gick han ut på slutvarvet som 12:a och höll sin placering ända in i mål, 2,32 bakom Sturla Holm Laegreid. I spåret hade Jesper nionde åktid,  totalt 1,03 efter Emilien Jacquelin från Frankrike - en klart godkänd start för Piteåkaren som har sjunde plats som sitt bästa resultat i Världscupen.

Efter en stark start i spåret med snabbast åktid på det första varvet inledde  Sebastian Samuelsson med två bom i liggande och en placering långt ner i resultatlistan. Han tog revansch med fem fullträffar i det andra skyttet, men fick tyvärr problem med sikten i dioptern och tappade tid. Sebastian avancerade ändå till 24:e plats, men åkte sedan på två bom både i tredje och fjärde skyttet och fick nöja sig med 40:e plats i mål, 4,36 från segern. Sollefteååkaren imponerade annars med näst bästa åktid efter att ha varit snabbast på tre av de fem varven - ett kvitto på att formen finns. 

Precis som Jesper fick Peppe Femling en fin start med fullt på 23 sekunder i det första skyttet och lämnade vallen som sexa. Tyvärr gjorde två bom i stående att han föll tillbaka rejält i resultatlistan, men Peppe tog sedan revansch med fem nya fullträffar i andra liggande och gick ut på det fjärde varvet som 24:a. Men efter ytterligare två missade skott i det avlutande skyttet hamnade han på 43:e plats i mål, 15 sekunder bakom Sebastian. I spåret var Peppe 2,49 långsammare än Emilien Jacquelin, men däremot femma på skjutvallen efter fyra serier på 1,41.

Oskar Brandt fick en smakstart med fullt i första liggande och lämnade vallen som överraskande 10:a -  och trots en bom i det andra skyttet låg han fortfarande på 20:e plats. Men efter två missade skott både i andra liggande och sista stående blev Oskar 60:e man till slut, 5,54 från segern. Åkmässigt var han 2,26 efter snabbaste åkare, men 23 sekunder snabbare än Peppe.

Trots fin fart i spåret med fjärde åktid sammanlagt, 36 sekunder efter Emilien Jacquelin, blev det en jobbig dag på skjutvallen för Martin Ponsiluoma med hela åtta missade skott och 69:e plats i mål, 6,36 bakom Sturla Holm Laegreid. Blir det snabb revansch i morgon tro?

Malte Stefansson hade samma skjutresultat som Martin, men var 3,27 efter snabbaste man i spåret och hamnade på 102:a plats i mål.

I morgon fortsätter Världscupen i Östersund med sprint. Damerna startar kl. 11.00 och herrarna kl. 13.45.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info