Hoppa till sidans innehåll

Junior-SM i skidskytte i Mora kan inte genomföras 2021

23 FEB 2021 09:33
På grund av det rådande pandemiläget kommer SM i skidskytte för juniorer inte att kunna genomföras 2021. Det meddelar Svenska skidskytteförbundet idag.
  • Skapad: 23 FEB 2021 09:33

11 till 15 mars skulle junior-SM i skidskytte ha arrangerats i Mora. Svenska skidskytteförbundet måste idag lämna beskedet att tävlingarna inte kan genomföras. Detta då restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten innebär att tävlingsverksamhet inte är tillåten för ungdomar i denna ålder.

 

– Det är naturligtvis jättetråkigt att vi inte kan genomföra tävlingar för nästa generations skidskyttar. Det är en åldersgrupp som har hamnat i kläm på många sätt det här året. Utifrån det regelverk som finns, och det ansvar vi har som idrottsförbund att följa det, så finns i dagsläget inget annat alternativ än att ställa in, säger Sofia Domeij, ordförande i Svenska skidskytteförbundet.

 

Svenska skidskytteförbundet har rådgjort med Riksidrottsförbundets ansvariga och dess jurister. Skidskytteförbundet har konstaterat att det, givet de regler som finns, inte går att arrangera tävlingar för juniorer.

 

– Vi vill köra alla tävlingar vi kan och får. Nu är läget så här och vi får acceptera att JSM i Mora inte går att genomföra som planerat. Nu får vi fortsätta kraftsamla tillsammans med våra gymnasier och föreningar för att genomföra den träningsverksamhet som faktiskt är möjlig och se till att investera för framtida tävlingar, säger Rikard Grip, generalsekreterare för Svenska skidskytteförbundet.

 

 Status för planerade skidskyttetävlingar 2021

 

Svenska skidskytteförbundet följer noga utvecklingen med smittspridningen samt regelverk, riktlinjer och allmänna råd. Förbundet har tät kontakt med Riksidrottsförbundets Coronaansvariga samt dess jurister. Vid styrelsemötet den 22 februari 2021 lämnade styrelsen besked om att JSM i Mora inte kan genomföras.

 

SWE cup final i Sollefteå

Svenska skidskytteförbundet följer tidigare beslut gällande SWE cuptävlingar, finalen i Sollefteå 20-21 mars kommer inte att genomföras.  

 

Förbundet väljer att vänta med beslut om slutliga mästerskapstävlingar ytterligare en tid för att avvakta hur situationen med smittspridningen utvecklas och om de allmänna råden och riktlinjerna eventuellt korrigeras.
Som läget är idag med regelverk, råd och smittspridning är detta status för de resterande tävlingarna. Besked kommer i början av mars.

 

SM i Östersund

Yrkesutövande idrottare omfattas av ett särskilt regelverk, SM kan genomföras som planerat.

 

Junior-SM i Östersund

Restriktioner innebär att tävlingsverksamhet inte är tillåten för juniorer i denna ålder. Förändras inte regelverket kan inte denna tävling genomföras

 

USM i Östersund

Åldersgruppen omfattas av allmänna råd från Folkhälsomyndigheten, exempelvis att nya nära kontakter ska undvikas och att evenemang som lockar många deltagare till en ny plats inte bör genomföras. I råden står att arrangörer ska avstå från att ordna eller delta i idrottsevenemang med undantag av enstaka tävlingar. Enstaka tävlingar exemplifieras med att vara individuell idrott med enbart lokala / regionala deltagare.

Om inte råden korrigeras är därför ett nationellt mästerskap med ungdomar födda 2005 och 2006/2007 inte möjligt att genomföra.

 

 

 

För mer information:

Sofia Domeij, 070-316 40 40

Rikard Grip, 070-372 14 05

 

Skribent: Ulrika Öberg
Epost: This is a mailto link

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info