Hoppa till sidans innehåll

Lägerdags för Utvecklingslaget

13 MAJ 2022 15:58
Utvecklingslandslaget befinner sig just nu på läger i Grekland för att starta igång den nya säsongen.  Lägret genomförs tillsammans med andra vinteridrotter som en del av SOK´s satsning ”Olympisk Offensiv”.
  • Skapad: 13 MAJ 2022 15:58

Tillsammans med aktiva från skridsko, curling, rodel och backhoppning genomförs U-lagets läger som en uppstart av träningssäsongen. Det är Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) som arrangerar dessa läger som en del i en långsiktig satsning för vinteridrottare. Aktiva från olika idrotter ges möjlighet att sparras och inspireras av varandra eftersom de tränar flera pass tillsammans.  

De första dagarna har de kört mycket gemensamt med tyngdpunkt på landsvägscykel och under torsdagen genomfördes det första rullskidpasset som är mer grenspecifikt mot skidskytte med tröskelintervaller i uppförsbacke. Under lägret är det fokus på grundträning och planen är att de aktiva ska få ihop uppemot 25 träningstimmar.

- Stämningen i laget är väldigt positivt och motivationen är hög. Mellan träningarna hinner vi lära känna varandra, aktiva och ledare i de olika sporterna. Det är också kul att vi kan träna flera av passen tillsammans, säger Elisabeth Juudas som är en av tränarna för U-laget.   

En stor fördel med att genomföra lägret i Grekland är vädret, som skiljer sig mycket från den normalt sett mycket kallare och blåsigare försommaren som de aktiva är vana vid på hemmaplan i Östersund. Något som Viktor Brandt intygar:

- Det går bra på lägret! Det är väldigt fin natur, värme i luften och stor skillnad mot hemma i Jämtland. Det har varit väldigt fina cykelpass. Långturen igår vad grymt fin.  

Lägret pågår 8–15 maj.   

Utvecklingslandslaget består av tio aktiva som kommer att ha sin bas i Östersund under det kommande året:

Oscar Andersson, Älvdalens SKG 

Erik Larsson, Mora Biathlon 

Emil Nykvist, SK Bore SK 

Ella Halvarsson, Biathlon Östersund 

Anton Ivarsson, Tullus SG 

Alfred Eriksson, Dala-Järna IK 

Anna Hedström, I 21 IF 

Viktor Brandt, I 2 IF 

Sara Andersson, Mora Biathlon 

Henning Sjökvist, Biathlon Östersund

Skribent: Emma Höglund
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info