Hoppa till sidans innehåll
Foto: NordicFocus

Linn bästa svenska i masstarten

20 MAR 2022 15:24
Det blev en rafflande upplösning på söndagens avslutande masstart i Holmenkollen med två svenskor inblandade i segerdiskussionen. Linn Persson blev till sist fyra i mål - och med Elvira Öberg strax bakom.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2022 15:24

Linn Persson inledde med fem fullträffar på 26 sekunder i första liggande och lämnade vallen som sjua. Hon gick sedan ut på tredje varvet som tvåa efter ännu en nolla på 25 sekunder i det andra skyttet och kom in till första stående tillsammans med Elvira Öberg och Liza Theresa Hauser. Där var det endast österrikiskan som lyckades skjuta fullt, medan Linn missade ett skott och föll till femte plats. På väg in till det avslutande skyttet var hon ändå bara 17 sekunder från täten och hade gått ut i ledningen med ytterligare en nolla när konkurrenterna framför åkte på straffrundor. Tyvärr missade Linn det allra sista skottet och lämnade vallen som nionde åkare, men avslutade med fjärde åktid på slutvarvet och en stark spurt och blev fyra i mål, 14 sekunder bakom fransyskan Justine Braisaz-Bouchet. Värmländskan gjorde en ny imponerande masstart och hade åttonde tid i spåret sammanlagt, 34 sekunder efter Denise Herrmann från Tyskland - och var dessutom femma på skjutvallen efter fyra serier på 1,39.

Tack vare fullt i första liggande gick Elvira Öberg ut på det andra varvet som femma, fem sekunder från täten. När hon lyckades även i det andra skyttet lämnade hon vallen som trea, men var först på väg in till första stående - men med Liza Theresa Hauser och Linn Persson tätt i ryggen. Tyvärr gjorde en bom att Elvira föll till fjärde plats, men var ändå med i kampen om segern i högsta grad inför det avgörande skyttet. När det blev ytterligare ett missat skott gick hon ut på slutvarvet som sjua, men körde hårt och var fortfarande i slagläge för pallplatserna bakom Justine Braisaz-Bouchet in i sista långbacken. Tyvärr blev hon lite instängd och missade den möjligheten och hamnade till sist på femte plats efter att ha blivit nerspurtad av Linn Persson med en tiondel - och med det försvann också masstartstiteln som Elvira hade vunnit som fyra. Det var en snöplig avslutning på en fantastiskt säsong för 23-åringen från Piteå som var snabbast av svenskorna med sjunde tid totalt, 29 sekunder efter bästa åkare.

Hanna Öberg var strax bakom Elvira som tvåa inför det inledande skyttet, men lämnade vallen som 14:e åkare efter en bom  - och var en placering sämre efter ytterligare ett missat skott i andra liggande. Tack vare fem fullträffar på 22 sekunder i det tredje skyttet avancerade hon däremot till 12:e plats, men avslutade med en tredje bom i sista stående och föll en placering. På slutvarvet passerade Hanna ändå två åkare och blev 11:a i mål, 56 sekunder från segern. Trots att hon aldrig var med i kampen om topplaceringarna på allvar hade hon 10:e åktid sammanlagt, 53 sekunder efter Denise Herrmann - och var dessutom trea på skjutvallen efter fyra serier på 1,34.

Precis som Elvira och Linn fick Mona Brorsson en fin start med fullt i första liggande. Hon gick ut på det andra varvet som åtta, men blev passerad av 11 åkare på vägen till det andra skyttet och missade dessutom ett skott. Hon låg på 19:e plats när hon lämnade vallen och var kvar på samma placering efter ytterligare en nolla i första stående. Mona satte punkt med ännu en bom och gick ut på slutvarvet som 23:a och hamnade på 25:e plats i mål, 2,55 bakom Justine Braisaz-Bouchet. I spåret var hon totalt 2,52 efter snabbaste åkare.

Stina Nilsson inledde med en bom i en långsam serie och lämnade vallen som 24:a, men avancerade två placeringar trots ytterligare ett missat skott i andra liggande. Tyvärr gjorde tre bom både i det tredje och fjärde skyttet att hon föll till 30:e plats, till sist 4,23 från segern. Stina hade fjärde åktid på det andra varvet, men mattades efterhand och var sammanlagt 1,25 långsammare än Denise Herrmann i spåret.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info