Hoppa till sidans innehåll

Lyckade träningsdagar för juniorer i Östersund

17 SEP 2021 12:00
Skidskytteförbundet bjöd in juniorer som går på gymnasiet att komma och träna tillsammans i Östersund under några dagar. Det blev några hårda dagar med träning där 20 aktiva från stora delar av landet deltog.
  • Skapad: 17 SEP 2021 12:00

Syftet var att de aktiva skulle få se hur förbundets verksamhet fungerar och få lära känna tränare. Förbundet har som mål att få fler att vilja flytta till Östersund efter gymnasiet och detta var en del i att visa upp möjligheterna som finns i området. 

-Vi tyckte att det var jättebra dagar. Det var värdefullt att få träffa de aktiva. Vi fick ett ansikte på dem och de fick lära känna oss. I stort väldigt positiva dagar, säger Anna-Maria Uusitalo Nilsson sportchef på skidskytteförbundet.

Kan bli ett återkommande inslag

Det är första gången som det arrangeras träningsdagar som dessa och om dagarna målsättning uppfylls med att få fler att flytta till Östersund är ännu inte säkert. Många av de aktiva har fortfarande ett eller två år kvar av sina studier på gymnasiet.

- Ambitionen är att fortsätta med det här eftersom det är ett bra syfte. Vi får komma nära dem i ett tidigare skede medan de fortfarande går på gymnasiet. Samtidigt som vi får möjlighet att se hur det står i träningen, säger Jonas Johansson förbundstränare.

Skribent: Emma Höglund
E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info