Hoppa till sidans innehåll

Martin bästa svensk i sprinten

10 MAR 2022 16:30
Martin Ponsiluoma blev 12:a i torsdagens täta världscupsprint i estniska Otepää, medan Sebastian Samuelsson hamnade på 18:e plats i mål. Fransmannen Quentin Fillon Maillet tog en ny övertygande seger.

 
  • Skapad: 10 MAR 2022 16:30

Tack vare fem fullträffar i liggande lämnade Martin Ponsiluoma vallen som sjunde man, bara sju sekunder från täten. Han var dessutom en placering bättre på väg in till det stående skyttet, men åkte på en bom och föll till 12:e plats. På slutvarvet lyckades Martin hålla sin placering och blev också 12:a i mål, 32 sekunder bakom Quentin Fillon Maillet. I spåret hade han 11:e åktid sammanlagt, 21 sekunder efter den segrande fransmannen.

Sebastian Samuelsson var två sekunder efter Martin på det första varvet och missade sedan ett skott i liggande. Däremot avancerade han 13 placeringar till 23:e plats på mellanrundan, men åkte på ytterligare en bom i stående och föll tre placeringar. Sebastian avslutade ändå starkt med näst bästa åktid på det sista varvet och klättrade till 18:e plats i mål, en minut från segern. Åkmässigt hade han nionde tid totalt, två sekunder snabbare än Martin.

Jesper Nelin var snabbast av svenskarna på det inledande varvet, men åkte på tre bom i det liggande skyttet. Däremot lyckades han nolla på 24 sekunder i stående och gick ut på slutvarvet som 54:a - och klättrade sedan vidare till 49:e plats i mål, drygt två minuter bakom Quentin Fillon Maillet. I spåret var Jesper sammanlagt 37 sekunder långsammare än fransmannen.

Precis som Jesper inledde Oskar Brandt med tre missade skott i liggande, men tog revansch med fem fullträffar på 27 sekunder i det stående skyttet. Han lämnade vallen som 58:a och hamnade på samma placering i mål, 11 sekunder bakom Jesper. Oskar var totalt 54 sekunder efter snabbaste man åkmässigt, men bara 17 sekunder långsammare än landsmannen.

Malte Stefansson klarade sig med en bom i det liggande skyttet, men missade ytterligare två skott i stående och fick nöja sig med 67:e plats i mål, 2,43 från segern. I spåret var han 1,22 långsammare än Quentin Fillon Maillet.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info