Hoppa till sidans innehåll

Martin på 14:e plats i världscupsprinten

13 JAN 2022 18:03
Det blev inga topplaceringar för de svenska herrarna i torsdagens sprint i Ruhpolding. Martin Ponsiluoma blev 14:e man i mål, medan Sebastian Samuelsson hamnade fyra placeringar bakom - båda med två bom. 

 
  • Skapad: 13 JAN 2022 18:03

Martin Ponsiluoma hade sjätte tid på det första varvet, men lämnade vallen i en knapp ledning efter fem fullträffar i liggande. Han var sedan fem sekunder från täten som femma inför det stående skyttet, där det tyvärr blev två bom. Det gjorde att Martin föll till 24:e plats, men avslutade starkt och klättrade 10 placeringar till 14:e plats i mål, 58 sekunder bakom Quentin Fillon Maillet som sköt fullt. Han var däremot bara 15 sekunder efter fransmannen i spåret med fjärde åktid sammanlagt - ett fint formbesked trots bommarna. Martin har dessutom bara en straffrunda upp till pallen så det finns stora möjligheter att klättra i söndagens jaktstart.

På det första varvet var Sebastian Samuelsson tre tiondelar långsammare än Martin - och gick sedan ut på mellanrundan knappt tre sekunder efter honom på fjärde plats efter felfritt liggande skytte. Däremot passerade han landsmannen på vägen till stående, men missade också två skott och förlorade chansen till en topplacering. Sebastian låg på 18:e plats när han gav sig ut på slutvarvet och fick samma placering i mål, fyra sekunder bakom Martin. Det var samma avstånd mellan lagkompisarna i spåret, vilket räckte till femte åktid totalt för Sebastian. Ännu en gång får han chansen att jaga - och vi vet ju hur det gick senast i Oberhof...

Peppe Femling var 18:a sekunder från täten inför det liggande skyttet, men plockade in sex sekunder i på skjutvallen. Tack vare fem fullträffar gick han ut på mellanrundan som 15:e man, men åkte på en bom i stående och till 36:e plats. Däremot gjorde Peppe ett fint slutvarv där han plockade sju placeringar till 29:e plats i mål, 1,17 från segern och 15 sekunder bakom Sebastian. Det var en en stabil insats av Piteåkaren som var totalt 57 sekunder långsammare än Quentin Fillon Maillet i spåret. Han brukar också skjuta säkert i jaktstarterna, så vi kan vänta oss ett rejält avancemang på söndag.

Efter att ha tappat 15 sekunder mot täten på det första varvet inledde Jesper Nelin med en bom i det liggande skyttet. vilket gjorde att han lämnade vallen som 59:a. På vägen till stående avancerade han däremot 11 placeringar, men missade tyvärr ytterligare ett skott. Jesper gick ut slutvarvet som 55:e man, men klättrade 11 placeringar ännu en gång med 13:e åktid och blev 44:a i mål, 10 sekunder bakom Peppe och knappt fem sekunder från poängplats. I spåret hade Jesper 18:e tid sammanlagt, 34 sekunder efter Quentin Fillon Maillet.

Oskar Brandt startade i ett högt tempo och var 11:a på väg in till det liggande skyttet, men åkte på en bom. Han avancerade ändå till 44:e plats på mellanrundan, men missade ytterligare två skott i stående och föll tillbaka rejält. Tack vare 11:e åktid på nytt avslutade Oskar riktigt starkt och klättrade hela 20 placeringar till 54:e plats i mål, 1,46 från segern. 26-åringen från Karlstad hade även 11:e tid totalt i spåret, bara 26 sekunder efter snabbaste åkare och åtta sekunder bättre än Jesper. Nu får Oskar dessutom köra jaktstart i Världscupen för allra första gången.

Tyvärr fick Malte Stefansson en jobbig start med två bom i det liggande skyttet - och missade dessutom ytterligare ett skott i stående. Han var ändå bara tre sekunder bakom Oskar när han gav sig ut på slutvarvet som 76:a, men kunde inte matcha landsmannen i spåret utan hamnade 18 sekunder från jaktstarten på 72:a plats i mål, 2,08 bakom Quentin Fillon Maillet. Malte var totalt 55 sekunder långsammare än fransmannen åkmässigt, men drygt två sekunder snabbare än Peppe.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info