Hoppa till sidans innehåll

Martin på andra plats i Hochfilzen

10 DEC 2021 14:31
Martin Ponsiluoma tog sin femte pallplats i karriären genom att bli tvåa i fredagens världscupsprint, 14 sekunder bakom tysken Johannes Kühn. Sebastian Samuelsson hamnade på 14:e plats i mål, trots tre bom.
  • Skapad: 10 DEC 2021 14:31

Efter fjärde tid på det första varvet inledde Martin Ponsiluoma med en bom i det liggande skyttet och lämnade vallen som 27:a. Han fortsatte ändå fint i spåret även på mellanrundan där han avancerade 12 placeringar - och lyckades sedan sätta alla skotten i stående. Det gjorde att Martin gick ut på slutvarvet som fyra, bara sju sekunder från täten. På vägen till mål fick han visserligen släppa Johannes Kühn förbi sig, men tog sig i sin tur förbi tre andra åkare och blev till slut tvåa i mål, 14 sekunder bakom den segrande tysken som också var snabbast i spåret. Martin var totalt 14 sekunder långsammare, vilket räckte till femte åktid. Dagens resultat visar att svensken är tillbaka på samma höga nivå som under förra säsongen - och han har dessutom ett riktigt lovande utgångsläge inför lördagens jaktstart.

Foto: Nordic Focus

Sebastian Samuelsson var en en dryg sekund före Martin som trea på väg in till det liggande skyttet, men åkte också på en bom och gick ut på mellanrundan strax bakom landsmannen på 31:a plats. Tack vare näst bästa tid på den andra rundan plockade han drygt 20 placeringar och var delad sjua när det var dags för stående. Tyvärr missade Sebastian ytterligare två skott och föll till 23:e plats - men avlutade starkt med andra åktid även på det sista varvet och klättrade nio placeringar till 14:e plats i mål, 45 sekunder från segern. Sebastian visar fortsatt fin åkform med näst bästa tid i spåret sammanlagt, bara två tiondelar efter Johannes Kühn - och det är bara en straffrunda upp till pallen inför jaktstarten...

Malte Stefansson var tillbaka efter en förkylning som stoppade hans tävlande förra veckan. Han var visserligen en dryg halvminut från täten på det första varvet, men inledde fint med fem fullträffar i liggande och lämnade vallen som 49:a. Trots en bom i det stående skyttet tappade han bara två placeringar och lyckades till slut klara en plats i jaktstarten för första gången som 53:e man i mål, 1,10 bakom Johannes Kühn. I spåret var Malte 1,32 långsammare än tysken, men skyttet imponerar och dagens resultat stärkte säkert hans chanser att få köra i söndagens stafett.

Foto: Nordic Focus

På väg in till det liggande skyttet var Peppe Femling två tiondelar långsammare än Malte, men åkte dessutom på en bom. Det gjorde att han bara var 66:a ut från vallen, men trots ytterligare ett missat skott avancerade Peppe sex placeringar - och frågan var om det skulle räcka till en plats i jaktstarten. Till sist lyckade han klara det med 13 sekunder tillgodo som 58:a i mål, sju sekunder bakom Malte. Däremot var han två sekunder snabbare än sin unge landsman i spåret, totalt 1,30  långsammare än Johannes Kühn.

Foto: Nordic Focus

Efter ett sent återbud av Jesper Nelin fick 24-årige Emil Nykvist göra världscupdebut. Trots den bristfälliga uppladdningen imponerande han med fem fullträffar i liggande och lämnade vallen som 52:a, en knapp sekund bakom Malte. På väg in till det stående skyttet hade han fortfarande chans att nå jaktstarten med en andra nolla, men tyvärr blev det två bom i stället. Emil blev till sist 84:a i mål, 2,39 från segern. I spåret var han 2,09 efter snabbaste åkare, men skaffade sig säkert många värdefulla erfarenheter inför framtiden.

Oskar Brandt var bara 20 sekunder från täten inför det liggande skyttet, men åkte tyvärr på två bom - och när det blev ytterligare tre missade skott i stående hamnade han på 90:e plats i mål, 12 sekunder bakom Emil. Oskar var 1,18 långsammare än Johannes Kühn i spåret, men 12 sekunder snabbare än Peppe.

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info