Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/Projekt.P

Mona bästa svenska i världscupdistansen

27 NOV 2021 14:57
Det blev en hel del bom för de svenska damerna i det inledande distansloppet i ett kylslaget Östersund. Mona Brorsson klarade sig ändå med två missade skott och blev 11:a i mål. Tjeckiskan Marketa Davidova vann överlägset efter fyra nollor.
  • Skapad: 27 NOV 2021 14:57

Mona Brorsson var visserligen en dryg halvminut från täten inför det första skyttet, men lämnade vallen som åtta tack vare fem fullträffar. Tyvärr gjorde en bom i stående att hon föll 13 placeringar, men avancerade sedan till 10:e plats efter en ny nolla i andra liggande. Mona höll den placeringen på väg in till det avslutande skyttet - och trots ytterligare en bom gick hon ut på slutvarvet som 11:a och hamnade på samma placering i mål, 2,49 bakom Marketa Davidova. I spåret var värmländskan 2,26 efter snabbaste åkare, men skyttet imponerar och dagens resultat var ett fint formbesked inför fortsättningen av världscupsäsongen.

Redan på det första varvet var Elvira Öberg snabbast i startfältet, men inledde med en bom och lämnade vallen som 37:a. Trots ytterligare ett missat skott i stående avancerade hon 17 placeringar, men föll tillbaka till 40:e plats efter två bom till det andra liggande skyttet. Elvira avslutade sedan med en femte bom i sista stående, men plockade ändå 15 placeringar. Tack vare en stark avslutning klättrade hon dessutom vidare till 18:e plats i mål, 3,17 från segern. Elvira imponerade stort i spåret där hon var var överlägset snabbast, sammanlagt 40 sekunder före norskan Tiril Eckhoff efter att ha varit i topp åkmässigt på tre av de fem varven.

Precis som Mona inledde Anna Magnusson med fem fullträffar och gick ut på det andra varvet som sjua, sex tiondelar före landslagskompisen. Efter en bom i det första stående och ytterligare två i andra liggande föll hon tillbaka ordentligt i resultatlistan, men avslutade sedan starkt med fullt i sista stående. Anna gick ut på slutvarvet som 36:a och plockade dessutom fyra placeringar till 32:a plats i mål, 4,21 bakom Marketa Davidova. I spåret var hon 12 sekunder långsammare än Mona, 2,38 efter snabbaste åkare.

Stina Nilsson låg bra med som femma inför det första liggande skyttet. Men två bom gjorde att hon var långt ner i resultatlistan när hon lämnade vallen. Det gick bättre i stående med fem fullträffar - och när Stina nollade för andra gången i det tredje skyttet avancerade hon rejält till 29:e plats och fick publiken att hoppas på en topplacering. Tyvärr blev det ytterligare två bom i sista stående, vilket gjorde att Stina hamnade strax utanför poängplats som 42:a i mål, 4,47 från segern. I spåret var hon drygt två minuter efter Elvira. 

För Linn Persson och Hanna Öberg blev det en tung dag på skjutvallen. Linn hamnade till sist på 73:e plats efter sex bom, sju tiondelar före Hanna som missade ett skott mer. Trots bommarna gjorde Hanna en stark insats i spåret med så bra som tredje åktid, 52 sekunder efter Elvira, medan Linn var ytterligare 56 sekunder långsammare som 15:e åkare sammanlagt.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info